Annonce
Tarm

Formand for Familielandbruget: 'Jeg har det svært med traktordemonstrationer'

Formanden for Familielandbruget, landmand Lone Andersen fra Lyne, opfordrer sine medlemmer til at tænke sig om en ekstra gang, inden de eventuelt beslutter sig for at deltage i en såkaldt traktordemonstration. Arkivfoto: John Randeris
I et Facebook-opslag tager formanden for Familielandbruget, Lone Andersen fra Lyne, afstand fra traktordemonstrationer, som der ventes flere af i løbet af lørdagen.

Lyne: Lørdag er der planlagt store traktordemonstrationer i Aarhus og København, men det er ikke det rette våben at gribe til i denne tid.

I hvert fald ikke, hvis man spørger sig til råds hos formanden for Familielandbruget, Lone Andersen, fra Lyne.

I et Facebook-opslag, der er skrevet onsdag, fastslår hun indledningsvist, at 'jeg har det svært med traktordemonstrationer.'

Lone Andersen tror, at en sådan måde at ytre sin utilfredshed på 'for det meste skader mere end det gavner;' at det koster goodwill.

I det, hun kalder et lille skriv til sine medlemmer, siger formanden for Familielandbruget blandt andet dette:

- Minkavlerne er blevet behandlet helt uacceptabelt gennem hele dette forløb. Jeg deler fuldt og helt frustrationen og vreden over den situation, som minkavlerne og deres familier er blevet sat i. Jeg mener, at vi i alle dele af landbruget - også i Familielandbruget - skal være klippefaste i opbakningen til, at minkavlerne skal have fuld og hel erstatning. Deres erhverv er de facto lukket ned, og derfor er der tale om ekspropriation.

Annonce

En uskøn proces

Lone Andersen fastslår også, at 'den politiske proces har været uskøn' og, at 'hele Danmark følger sagen':

- Befolkningen er fuld af sympati over for minkavlerne, deres familie og de ansatte i den yderst vanskelige situation, hvor levebrød og livsværk rives væk. Jeg synes, vi skal være meget forsigtige med at skabe unødige gener for befolkningen, da folkestemningen let kan ændres til det negative. Og traktordemonstrationer kan meget nemt skabe gener.


Jeg deler fuldt og helt frustrationen og vreden over den situation, som minkavlerne og deres familier er blevet sat i

Lone Andersen, formand for Familielandbruget


I Lone Andersens optik skal demonstrationer bruges til at skabe opmærksomhed om sager, som ikke bliver set eller hørt tilstrækkeligt:

- Men netop her mangler der ikke opmærksomhed. Netop her er danskerne opmærksomme på sagen. Og selv om, jeg har sympati for ønsket om at bakke op om minkavlerne, tror jeg ikke på traktordemonstrationer som den rette metode. Jeg tror ikke, det vil skabe mere sympati. Jeg tror på dialogen og at samarbejde om løsninger er den rette vej, selvom det ikke er den vej, regeringen har valgt i denne sag, hedder det i slutningen af Lone Andersens opslag på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Mænd nægter ulovlig import af hundehvalpe fra Polen og vil ikke udtale sig: 70 købere skal afgive forklaring

Annonce