Annonce
Tarm

Formand for Folketingets energiudvalg åbner for mere kabellægning

Formand for Folketingets energiudvalg Thomas Danielsen (V) vil se på nye oplysninger om prisen på kabler i forhold til luftledninger. Arkivfoto: Morten Stricker

Thomas Danielsen (V) vil se på nye oplysninger om prisen på kabler i forhold til luftledninger.

Ringkøbing-Skjern: Protester fra borgere og politikere mod Energinets plan om at trække 400 kilovolts luftledninger fra Idomlund og til grænsen er blevet hørt på Christiansborg.

Thomas Danielsen (V), der er valgt i Vestjyllands Storkreds og er formand for Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg, vil nu tage sagen op med energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

- Lars Chr. Lilleholt og jeg er enige om, at vi skal have kigget på de nye oplysninger, der er kommet frem i sagen og have en drøftelse om det, siger Thomas Danielsen.

Han peger her på nye oplysninger om prisen for at kabellægge forbindelsen.

- Der er kommet oplysninger frem på det seneste, som jeg ønsker skal verificeres. Påstanden om, at det er blevet væsentligt billigere at kabellægge, end Energinet har forudsagt, taler for, at vi følger ambitionen om at grave mest muligt ned. En af årsagerne til, at man har talt om luftledninger, har været den enorme regning, vi skulle sende til forbrugerne, hvis man skulle grave det ned. Hvis der er sket en teknisk udvikling, er det noget, som vi politisk skal skele til, siger Thomas Danielsen.

Han vil presse på at for at få gravet så meget ned som muligt, hvor det giver mening.

- Formålet er at genere så få borgere som muligt og tage hensyn til naturområder og andre forhold, der kan spille ind, siger han.

Der er jo vedtaget en lov, der siger, at elforbindelser skal udbygges med luftledninger og kun med kabler i sårbare naturområder. Er der reelt håb om, at der kan blive kabellagt på endnu flere områder?

- Der er jo et armslængdeprincip i forhold til spørgsmålene. Men når vi sender nogle politiske signaler, har jeg en forventning om, at der bliver lyttet. Og jeg har en forventning om, at der skal graves kabler ned endnu flere steder. Og på trods af armslængdeprincippet til Energinet vil jeg også som formand for Energiudvalget lave en personlig vurdering af, hvilke gener vi pålægger borgerne holdt op mod de økonomiske konsekvenser, hvis vi skal lave yderligere nedgravninger, siger Thomas Danielsen.

Han vil diskutere sagen med energiminister Lars Chr. Lilleholt i løbet af nogle dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce