Annonce
Billund

Formand for Hjerteforeningen Billund hædret med guldnål

Formand for Hjerteforeningen, professor og dr.med. Christian Hassager, overrakte guldnålen til Birgit Lorentsen. Foto: Stefan Kristensen/Hjerteforeningen
Birgit Lorentsen har været formand for Hjerteforeningen Billund siden 2008.

Sdr. Omme: Birgit Lorentsen fra Sdr. Omme modtog Hjerteforeningens guldnål ved det årlige repræsentantskabsmøde og frivilligdag.

Birgit Lorentsen har været formand for Hjerteforeningen Billund siden 2008. Ud over tilknytningen til hjertesygdom har hun en baggrund som sygeplejerske med, som giver et nært kendskab til hjertesyges udfordringer.

Formand for Hjerteforeningen, professor og dr.med. Christian Hassager, overrakte guldnålen til Birgit Lorentsen med ordene:

- Med din baggrund har du nogle særlige forudsætninger, da du kan se og forstå sagerne fra flere sider. Det hjælper både dig og ikke mindst andre til at forstå, hvordan man bedst lever med en hjertesygdom. Du bliver desuden betegnet som handlekraftig, at du leverer mange input, og i rollen som formand for Hjerteforeningen Billund er du altid er meget klar i mælet. Du står i spidsen for lokalforeningens mange aktiviteter, blandt andet hjertemotion, hvor du ikke er bleg for selv at træde til og undervise, hvis fysioterapeuten er forhindret.

Annonce

Gåture

I rækken af lokalforeningens mange aktiviteter fremhævede Christian Hassager desuden blodtryksmålinger, nytårsgåture og deltagelse på hjertestarterdag.

Guldnålen gives som en anerkendelse af at have beklædt en formandspost i en af Hjerteforeningens lokalforeninger eller klubber i 10 år eller mere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce