Annonce
Billund

Formand for Hjerteforeningen Billund hædret med guldnål

Formand for Hjerteforeningen, professor og dr.med. Christian Hassager, overrakte guldnålen til Birgit Lorentsen. Foto: Stefan Kristensen/Hjerteforeningen
Birgit Lorentsen har været formand for Hjerteforeningen Billund siden 2008.

Sdr. Omme: Birgit Lorentsen fra Sdr. Omme modtog Hjerteforeningens guldnål ved det årlige repræsentantskabsmøde og frivilligdag.

Birgit Lorentsen har været formand for Hjerteforeningen Billund siden 2008. Ud over tilknytningen til hjertesygdom har hun en baggrund som sygeplejerske med, som giver et nært kendskab til hjertesyges udfordringer.

Formand for Hjerteforeningen, professor og dr.med. Christian Hassager, overrakte guldnålen til Birgit Lorentsen med ordene:

- Med din baggrund har du nogle særlige forudsætninger, da du kan se og forstå sagerne fra flere sider. Det hjælper både dig og ikke mindst andre til at forstå, hvordan man bedst lever med en hjertesygdom. Du bliver desuden betegnet som handlekraftig, at du leverer mange input, og i rollen som formand for Hjerteforeningen Billund er du altid er meget klar i mælet. Du står i spidsen for lokalforeningens mange aktiviteter, blandt andet hjertemotion, hvor du ikke er bleg for selv at træde til og undervise, hvis fysioterapeuten er forhindret.

Annonce

Gåture

I rækken af lokalforeningens mange aktiviteter fremhævede Christian Hassager desuden blodtryksmålinger, nytårsgåture og deltagelse på hjertestarterdag.

Guldnålen gives som en anerkendelse af at have beklædt en formandspost i en af Hjerteforeningens lokalforeninger eller klubber i 10 år eller mere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce