Annonce
Vejen

Formand for pensionistforening frygter mangel på frivillige

Vejen Pensionistforening har god tilslutning til sine arrangement - her med sognepræste Henrik Skov-Pedersen -, men det kniber mere med medlemmernes lyst til at træde ind på de ledige bestyrelsesposter. Arkivfoto: Mikael Dynnes Holmbo
Vejen Pensionistforening forudser, at det kan kibe med rekrutteringen til bestyrelsen, når der i efteråret skal ske udskiftning i bestyrelsen. Formanden er bange for, at foreningen kan havne med samme problematik, som netop er oplevet i Holsted fB og Jels IF.
Annonce

Vejen: Det er ikke kun i foreninger, der handler om idræt for børn, unge og voksne, at der er mangel på frivillige.

I sidste uge var der eksempler fra Holsted forenede Boldklubber og Jels Idrætsforening, hvor der var kristestemning på grund af manglende interesse for at tage en tørn som blandt andet bestyrelsesmedlemmer.


Jeg var ked af det, da vi i 2018 sammenlagde Vejen Senior Club med Vejen Pensionistforening, men vi så ikke anden udvej, da vi ikke havde tilsagn om nye kræfter i foreningen.

Bent Pedersen, formand for Vejen Pensionistforening


Samme historie findes også i Vejen Pensionistforening, hvor der i fjor også måtte en ekstraordinær generalforsamling til for at få en bestyrelse valgt.

-Det er sørgeligt, at der skal ekstraordinær generalforsamling til, for at få en bestyrelse, som vores på 11 personer, til at fungere. Skal vi til at vride armen om på ryggen på medlemmerne, for at få det til at fungere? Nej vi skal ikke. Men det er altså ikke kun idrætsforeninger, der har problemer med at skaffe medlemmer til bestyrelserne, det er et generelt problem i foreningerne, fortæller formanden for Vejen Pensionistforening, Bent Pedersen.

Annonce

980 medlemmer

Vejen Pensionistforening repræsenterer 980 medlemmer.

- Vi havde det samme problem ved vor generalforsamling i 2019, hvor vi – trods 170 fremmødte medlemmer – ikke kunne få valgt bestyrelsens ni medlemmer og to suppleanter. Det var meget skuffende. Vi fik generalforsamlingens accept til at fortsætte arbejdet med syv bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter. Så kunne vi hen over året finde de to manglende bestyrelsesmedlemmer. Men sådan er det ikke gået. Vi har ingen fundet, tilføjer formanden.

Bent Pedersen frygter, at når den næste generalforsamling skal afvikles den 30. oktober, at foreningen kommer i samme situation igen.

- Ikke blot er vi to mindre i bestyrelsen, men nogle fra bestyrelsen har været med så længe, at de stopper arbejdet, og det er der vel ikke noget at sige til. Der skal fornyelse og nye kræfter til. Jeg var ked af det, da vi i 2018 sammenlagde Vejen Senior Club med Vejen Pensionistforening, men vi så ikke anden udvej, da vi ikke havde tilsagn om nye kræfter i foreningen. Sådan skulle det ikke gerne ende for Vejen Pensionistforening.

Bent Pedersen slutter: - Så jeg håber, at der er nogle medlemmer, som vil støtte op om Vejen Pensionistforenings arbejde som frivillig, man er altid velkommen til at henvende sig til bestyrelsesmedlemmerne inklusive undertegnede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce