Annonce
Sønderborg

Formand for Sundhedsudvalg fri for corona: - Det er tankevækkende at være i isolation

Formanden for Sundhedsudvalget Helge Larsen har været uden symptomer for corona i lidt over fem dage. Han er derfor erklæret rask. Foto: Jens Eilertsen
Helge Larsens hustru er efter tre uger med corona endnu ikke rask. Isolationen har givet stof til eftertanke, fortæller formanden for Sundhedsudvalget.
Annonce

Sønderborg: Hos Helge Larsen er hovedpinen og muskelømheden forsvundet.

Den socialdemokratiske formand for Sundhedsudvalget er blevet konstateret rask efter at have været smittet med coronavirus. Han er dog stadig lidt afkræftet.

Det samme gør sig ikke gældende for hans hustru. Hun er endnu ikke helt symptomfri, men i bedring. Det fortæller Helge Larsen, som den 10. november i et opslag på Facebook skrev en hilsen fra "corona-land".

- Det er tankevækkende at være i isolation. Antallet af alvorlige samtaler med en selv bliver stigende. For hvad skal det ende med, hvad er vigtigt? Spørgsmålene bliver pludselig mange. Heldigvis har vi haft hinanden, men for enlige må det være enormt ensomt at være isoleret, siger han.

Annonce

Vigtigt ikke at være flov

Hans formål med at dele sit sygdomsforløb på Facebook var at bryde et tabu, som han mener, findes om at være testet positiv for corona. Helge Larsen er af den opfattelse, at smittede bliver udskammet.

Derfor valgte han at skrive følgende i sit opslag:

- Selv en formand for Sundhedsudvalget, der bør kende og efterleve alle forholdsregler, kan blive smittet af den snigende virus-djævel.

Åbenheden har han ikke fortrudt.

- De positive henvendelser er blevet ved med at komme på Facebook. Det er der, vi har fået dem, fordi vi har været isoleret, siger Helge Larsen med henvisning til, at opslagets kommentarspor er fyldt med hilsner, der ønsker parret god bedring.


Det er en hård sygdom, der kommer snigende og rammer selv dem, som er meget påpasselige. Når det er sagt, så husk også at leve livet

- Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget (S)


Han mener, at det er vigtigt ikke at være flov over at blive ramt af corona.

- Jeg fornemmer, at det har været godt for nogen, at vi har sat kød og blod på statistikkerne. Det kan ske for alle. Derfor kan jeg kun opfordre andre til at være åbne. For så står mange klar til at hjælpe. Det er i hvert fald vores oplevelse, siger Helge Larsen, men understreger samtidigt, at det er hårdt ikke at må se sin familie.

Afsavnet til de nærmeste løste parret ved at sende videoer og ringe til venner og familie. Fotos er også blevet sendt og modtaget.

Annonce

Pas på og lev livet

Når hustruen er oven på igen, vil både hun og Helge Larsen fremadrettet tage alle forholdsregler og lidt til. De vil blandt andet bruge plastikhandsker, når der skal købes ind. For som Helge Larsen selv siger det, så kan andre have haft fat i posen med gulerødder.

- Der ikke er ingen garanti for, at vi ikke kan få virussen igen. Derfor på med engangshandskerne, når vi går ind i butikken og af med dem, så snart vi er ude igen. Man skal jo ikke gå med dem længere end nødvendigt. Kommer man til at klø sig på næsen med handsker på, er smitterisikoen jo lige så stor, konstaterer han.

Efter selv at have været ramt af corona og have en hustru, der endnu ikke er kommet sig helt efter tre uger, har Helge Larsen en bøn til os andre.

- Overhold alle regler og anbefalinger - uanset at nogen sår tvivl om deres effekt. Corona skal tages alvorligt. Det er en hård sygdom, der kommer snigende og rammer selv dem, som er meget påpasselige. Når det er sagt, så husk også at lev livet, lyder det fra ham.

Helge Larsen var rørt over, hvor mange positive beskeder han og hustruen modtog på Facebook, efter at han havde delt et opslag, hvori han åbent fortalte, at de var smittet med corona. Foto: Katrine Stampe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce