Annonce
Varde

Formand for Varde Håndboldklub: Vi er meget skuffede

Varde Håndboldklub mangler opbakning. PR-foto
Varde Håndboldklub har i en længere periode slået på stortromme for at få så mange som muligt med til spisning, møde og efterfølgende generalforsamling. 32 mødte op. Klubben havde håbet på 100 tilmeldinger.
Annonce

Varde: Sangen er velkendt, og mange foreninger kan synge med på omkvædet om mangel på frivillige hjælpere. Tilfredse foreningsforældre, der skamroser betydningen af børnenes fritidsliv, står i skærende kontrast til virkeligheden, for når sammenholdet skal løftes og vise sin styrke, er det ofte kun tordenskjolds soldater, der melder sig. Således også i Varde Håndboldklub.

Men selv tordenskjolds soldater bliver nedslidte, og hvis ikke nye kommer til, så kan det i værste fald føre til lukning.

- Det er meget skuffende, at der ikke var flere fremmødte. Vi havde virkelig gjort meget for at kombinere det hyggelige – fællesskab med snak og spisning – og det alvorlige, nemlig budskabet om, at vi mangler flere frivillige hænder, siger Jan Hansen, der er klubbens formand.

Annonce

Sponsorhjælp

Varde Håndboldklub har eksempelvis ikke et sponsorudvalg, og hvis et sådant udvalg ikke bliver etableret inden udgangen af 2020, kan det få fatale konsekvenser, og i sidste konsekvens betyde en lukning af klubben.

Jan T. Hansen er håndboldklubbens formand. Han kom ind udenfor valgperioden sidste år, fordi den daværende formand trak sig. Privatfoto

- Vi skal i hvert fald ud og finde 50.000-150.000 kroner i sponsorater. Medlemmernes kontingenter dækker kun lige udgifter til halleje, dommere, tilmeldinger til Jysk Håndboldforbund og det helt basale, forklarer formanden, der ser det som afgørende vigtigt at få etableret et sponsorudvalg.


Vi skal i hvert fald ud og finde 50.000-150.000 kroner i sponsorater. Medlemmernes kontingenter dækker kun lige udgifter til halleje, dommere, tilmeldinger til Jysk Håndboldforbund og det helt basale, forklarer formanden, der ser det som afgørende vigtigt at få etableret et sponsorudvalg.

Jan T. Hansen, formand Varde Håndboldklub


Afgørende vigtigt er det også at finde en træner til de 20 forventningsfulde U13 piger, der lige nu står uden træner.

- Vi havde faktisk fundet en træner, men han fik job i udlandet, så nu mangler vi akut en træner til dem. Forældreopbakningen er stor, men vi mangler en håndboldfaglig træner. Vi håber, at vi finder en løsning, inden pigerne begynder at søge til andre klubber, siger formanden.

Annonce

Senere start

At der også mangler frivillige, der vil stå for materialeudvalget, for håndboldklubbens private håndboldskole og andre opgaver, er en anden side af samme sag.

Varde Håndboldklub mangler frivillige hænder til at varetage opgaver på og udenfor banen. PR-foto

- På grund af corona er vi kommet senere fra start, end vi plejer. Seniorhold, U19, U17 og U15 er gået i gang. De små årgange fra Trille-Trolle til U13 har opstart i august og september. I de senere år har vi ligget stabilt på 220 medlemmer, men i år ved vi ikke, hvor mange vi bliver, for tilmeldingerne til sæson 20/21 har også skubbet sig, siger Jan Hansen.

Det positive er, at den nye bestyrelse har fået tilgang af tre friske, unge spillere. Alle er klar. Og selvfølgelig også formanden, der hverken har børn i klubben eller selv spiller. Han synes bare, at Varde Håndboldklub har så mange positive muligheder, hvis ellers der er opbakning, og det vil han gerne bruge en stor del af sin fritid på at kæmpe for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce