Annonce
Aabenraa

Formand går imod sit eget udvalg: Uvis fremtid for parkeringsplads

Lige nu kan lastbilerne parkere gratis på Toldpladsen i Padborg. Arkivfoto: Jan Sternkopf
Det er endnu et åbent spørgsmål, om der fremover skal betales en parkeringsafgift på Toldpladsen i Padborg.

Padborg: Det var meningen, at politikerne i teknik- og miljøudvalget i Aabenraa Kommune på deres seneste møde skulle beslutte, om der fremover skal opkræves en parkeringsafgift for de lastbiler, der bruger Toldpladsen i Padborg. Det lykkedes ikke, for formanden for udvalget, Arne Leyh Petersen (DF), var ikke enig med resten af udvalgets medlemmer. Han mener, at der bør indføres en parkeringsafgift.

Det er Aabenraa Kommune, der ejer parkeringsarealet ved Toldpladsen og står for vedligeholdelsen af pladsen, hvor rigtig mange chauffører overnatter i deres lastbiler.

- Det er ikke rimeligt, at kommunens borgere skal finansiere Toldpladsen. Derfor har jeg besluttet mig for at bringe sagen i byrådet, siger Arne Leyh Petersen.

Det kommer måske ikke som den helt store overraskelse, for formanden for byrådsgruppen i Dansk Folkeparti, viceborgmester Ejler Schütt, har gentagne gange opfordret til, at der bliver indført betalingsparkering på Toldpladsen i Padborg.

Annonce
Det er ikke rimeligt, at kommunens borgere skal finansiere Toldpladsen. Derfor har jeg besluttet mig for at bringe sagen i byrådet.

Arne Leyh Petersen, formand for teknik- og miljøudvalget

En dårlig løsning

Blandt de politikere, der er imod indførelsen af betalingsparkering på Toldpladsen, er Kurt Andresen.

- Hvis vi indfører betalingsparkering, vil lastbilerne i stedet parkere på små villaveje eller andre steder, siger Kurt Andresen, der er næstformand i teknik- og miljøudvalget.

Forud for mødet i udvalget havde forvaltningen bedt Padborg Transportcenter om en udtalelse og stillingtagen til indførelsen af betalingsparkering. Transportcentrets holdning er helt klar.

- Vores klare opfattelse er, at selv et mindre beløb vil sende lastbilerne ud i hele vores område. Både på vejene i industriområdet, men også i de nærliggende skove samt på vores villaveje. Der er på ingen af disse områder sanitære forhold eller skraldespande opstillet, lyder det fra Padborg Transportcenter.

Padborg Transportcenter har også forhørt sig hos Bov Lokalråd, og her ønsker man heller ikke, at der indføres betalingsparkering.

- Sådan et tiltag vil efter vores overbevisning medføre, at parkering af lastbiler flyttes ud på vores villaveje for at undgå sådan en betaling. Samtidig vil det medføre en praktisk udfordring, hvad angår toilet- og affaldsforhold på disse steder, lyder meldingen fra Bov Lokalråd.

Sagen vil efter al sandsynlighed blive taget op på et byrådsmøde efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce