Annonce
Aabenraa

Formand kan være klar til at tage skraldet

Arne Leyh Petersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget, vil nu se på, om kommunen kan være behjælpelig med at bortskaffe det affald, som Helle Samsø og Benta Tønder samler ind i naturen i grænselandet. Arkivfoto: Jacob Schultz

Aabenraa: Helle Samsø og Benta Tønder, der på eget initiativ hjælper med at holde naturen ren i grænselandet, er måske kommet et skridt tættere en hjælpende hånd til at komme af med det indsamlede affald. I hvert fald er den politisk ansvarlige på området lydhør.

- Det er så dejligt, at folk gør den ekstra indsats, som er fuldstændig frivillig. Jeg har været i kontakt med min næstformand i udvalget, Kurt Andresen (SP), der har samme syn på sagen som mig. Om vi ikke kan gøre det lidt bedre, siger Arne Leyh Petersen (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Udvalgsformanden vil nu få undersøgt, hvordan der kan findes en løsning.

- Det er en rigtig prisværdig indsats, og vi satser da på at få undersøgt, hvem det hører under, så vi måske kan spæde lidt til, forklarer Arne Leyh Petersen.

Uanset hvad, vil det formentlig være en opgave, byrådspolitikerne kan løse. Arwos er nemlig "100 procent ejet af Aabenraa Kommune. Derfor er det Aabenraa Kommune, der har fastlagt Arwos' ejerstrategi samt planer inden for vand, spildevand og affald", som det hedder på Arwos' hjemmeside.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce