Annonce
Debat

Formand og kasserer skal udtræde af bestyrelse

Annonce

Læserbrev: På generalforsamlingen i 2019 blev formand og kasserer i I/S Bylderup-Lendemark Vandværk gjort opmærksom på, at de ikke var medlemmer af vandværket, og at de derfor ikke kunne sidde i bestyrelsen efter vedtægternes §3.

Formand og kasserer ytrede, at det var lovligt at sidde med en fuldmagt. Efter en del debat bad dirigenten og bestyrelsen mig om at undersøge det.

Resultatet blev, at det kan de ikke, hvilket jeg underrettede dirigenten om på et senere tidspunkt.

Til generalforsamlingen i 2020 blev de igen gjort opmærksom på, at de stadig sad ulovligt efter vedtægterne. Jeg havde inviteret en advokat med til mødet, hvilket formanden og kasserer prøvede at forhindre - dog uden held.

Til generalforsamlingen 2020 havde bestyrelsen et forslag om at ændre vedtægterne i §3, således at enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af selskabet.

Forslaget var til afstemning og blev nedstemt.

Det er dog utroligt, at bestyrelsen med den udmelding ikke for længst har afsat både formand og kasserer, men stadig kører sit eget løb. Ja, man undrer sig, at der skulle en retssag til for at overbevise dem.

Ved retten i Sønderborg 17. november 2020 anerkendte formand Henning Hansen og kasserer Kurt Hansen, at det alene er medlemmer, der kan besidde en bestyrelsespost, og at man ikke kan vælges ind i bestyrelsen på baggrund af en fuldmagt udstedt af et medlem, hvorfor det mellem parterne er aftalt, at Kurt Hansen og Henning Hansen skal udtræde af bestyrelsen ved generalforsamlingen i februar 2021. En generalforsamling, de kan deltage i til og med den ordinære dagsordens pkt. 3 om fremlæggelse af regnskab og budget.

Såfremt det ikke er muligt at afholde en ordinær generalforsamling fysisk i februar i henhold til vedtægterne pga. corona, sker udtrædelsen senest 28. februar 2021.

Når skillelinjen er valgt ved dagsordenens pkt. 3, er det for, at de sagsøgte har mulighed for at aflægge beretning og fremlægge regnskab.

Redaktionel bemærkning: Debatindlægget er forkortet af redaktionen. Debatindlægget er derudover forelagt bestyrelsen for Bylderup-Lendemark Vandværk ved kasserer Kurt Hansen, men herfra ønsker man ikke at kommentere læserbrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Det ser lyst ud for Tønder

Haderslev

Byen var hyldet i lettelse

Annonce