Annonce
Billund

Formand om besparelser på børnene: - Det er hjerteblod, vi er i gang med at finde besparelser inden for

Det specialiserede område trækker så hårdt på den kommunale økonomi, at der må findes penge andre steder for at lukke hullerne. Politikerne lægger op til, at færre uddannede pædagoger og flere lukkedage kan være blandt løsningerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen.
Billund er langt fra den eneste kommune, der oplever, at der bliver brugt flere penge på det specialiserede område, end økonomien kan være. Resultat er derfor, at der må findes besparelser, der forringer den kommunale service.

Billund Kommune: Meget tyder på, at børnene kommer til at mærke besparelser, når de lokale politikere i Billund Kommune i løbet af de kommende uger skal forhandle sig frem til et budget for 2022 og de efterfølgende år.

Det specialiserede område – eksempelvis anbringelser af børn – har spist mange flere penge, end budgettet har kunnet holde til, og det er derfor nødvendigt for politikerne at finde besparelser andre steder inden for børneudvalgets område. Derfor er det foreslået, at skære i mængden af uddannede pædagoger i daginstitutionerne samt at indføre flere lukkedage.

- Det specialiserede område udhuler vores økonomi, og vi har kun normalområdet at tage fra når der skal tilføres flere midler, konstaterer Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), der er formand for børneudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Pengene slår ikke til

Billund er langt fra den eneste kommune i kongeriget, der oplever, at udgifterne inden for det specialiserede område sprænger rammerne.

Jeg håber da, at børneudvalget kan blive tilgodeset, så vi ikke står og skal udhule normalområdet mere, end godt er, for at tilgodese det specialiserede område.

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), formand, børneudvalget, Billund Kommune

- Vi kan selvfølgelig ikke undlade at anbringe et barn, der har brug for at blive anbragt, men omvendt er det også en tikkende bombe under vores velfærdssamfund, for vi har brug for, at vores kernevelfærd er stærk. Så jeg er bekymret over, at vi har så få penge til det specialiserede område, at det tager penge fra normalområderne. Derfor har jeg også ved Socialdemokratiets sommergruppemøde sidste weekend været oppe og sige, at der er brug for fokus på, at kommunerne altså ikke kan få pengene til at slå til på det specialiserede område, siger Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce

Foreslår nedlæggende af Minding The Baby

For at få den økonomiske kabale til at hænge sammen foreslår børneudvalget desuden at droppe graviditetsbesøg samt at skrotte projektet Minding The Baby. Her følger en familieterapeut og en sundhedsplejerske gennem hjemmebesøg familien ganske tæt.

Partier prioriterer ønsker i den kommende tid

  1. Det bliver efter al sandsynlighed, når der skal lægges et anlægsbudget, at politikerne for alvor får mulighed for at komme i kamp og få gennemført nogle af de ting, der ligger dem nært. Hvad de enkelte partier vil kæmpe for i forhandlingerne, er de dog ikke klar til at melde noget ud om endnu.
  2. Gruppeformændene Peter Fredensborg (V), Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), Per Nyhus (DF) og Allan Munk Nielsen (K) svarer alle, at de står foran gruppemøder, hvor partiernes ønsker skal prioriteres. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Daisy Nykjær-Andersen (R).
  3. Kommunens budget for de kommende år skal endeligt vedtages den 5. oktober.

- Minding The Baby har kun givet god mening. At nedlægge det rammer nogle af de mest udsatte familier i vores kommune, og der er ingen tvivl om, at de i daginstitutionerne i normalområdet oplever, at det er et godt projekt. Så det er hjerteblod, vi er i gang med at finde besparelser inden for, så budgettet kan gå i balance, siger udvalgsformanden.

Annonce

Økonomisk råderum

Ann Charlotte Vilstrup håber dog, at der bliver mulighed for at sløjfe nogle af de varslede besparelser på børneområdet. Politikerne har et råderum på 5,9 millioner kroner, som økonomiudvalget forslår bliver brugt på det specialiserede område. Om det så vil betyde, at besparelser for et tilsvarende beløb bliver droppet, eller om området får lov at opleve en mere økonomisk robusthed, er en af de boksekampe, som politikerne skal tage i de kommende uger.

- Der kan nå at ske rigtigt meget, og jeg håber da, at børneudvalget kan blive tilgodeset, så vi ikke står og skal udhule normalområdet mere, end godt er, for at tilgodese det specialiserede område, konstaterer Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Billund For abonnenter

Hav tålmodighed: Derfor går der flere måneder, før Grindsted begynder at søge efter nye præster

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce