Annonce
Billund

Formand om besparelser på børnene: - Det er hjerteblod, vi er i gang med at finde besparelser inden for

Det specialiserede område trækker så hårdt på den kommunale økonomi, at der må findes penge andre steder for at lukke hullerne. Politikerne lægger op til, at færre uddannede pædagoger og flere lukkedage kan være blandt løsningerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen.
Billund er langt fra den eneste kommune, der oplever, at der bliver brugt flere penge på det specialiserede område, end økonomien kan være. Resultat er derfor, at der må findes besparelser, der forringer den kommunale service.

Billund Kommune: Meget tyder på, at børnene kommer til at mærke besparelser, når de lokale politikere i Billund Kommune i løbet af de kommende uger skal forhandle sig frem til et budget for 2022 og de efterfølgende år.

Det specialiserede område – eksempelvis anbringelser af børn – har spist mange flere penge, end budgettet har kunnet holde til, og det er derfor nødvendigt for politikerne at finde besparelser andre steder inden for børneudvalgets område. Derfor er det foreslået, at skære i mængden af uddannede pædagoger i daginstitutionerne samt at indføre flere lukkedage.

- Det specialiserede område udhuler vores økonomi, og vi har kun normalområdet at tage fra når der skal tilføres flere midler, konstaterer Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), der er formand for børneudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Pengene slår ikke til

Billund er langt fra den eneste kommune i kongeriget, der oplever, at udgifterne inden for det specialiserede område sprænger rammerne.

Jeg håber da, at børneudvalget kan blive tilgodeset, så vi ikke står og skal udhule normalområdet mere, end godt er, for at tilgodese det specialiserede område.

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), formand, børneudvalget, Billund Kommune

- Vi kan selvfølgelig ikke undlade at anbringe et barn, der har brug for at blive anbragt, men omvendt er det også en tikkende bombe under vores velfærdssamfund, for vi har brug for, at vores kernevelfærd er stærk. Så jeg er bekymret over, at vi har så få penge til det specialiserede område, at det tager penge fra normalområderne. Derfor har jeg også ved Socialdemokratiets sommergruppemøde sidste weekend været oppe og sige, at der er brug for fokus på, at kommunerne altså ikke kan få pengene til at slå til på det specialiserede område, siger Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce

Foreslår nedlæggende af Minding The Baby

For at få den økonomiske kabale til at hænge sammen foreslår børneudvalget desuden at droppe graviditetsbesøg samt at skrotte projektet Minding The Baby. Her følger en familieterapeut og en sundhedsplejerske gennem hjemmebesøg familien ganske tæt.

Partier prioriterer ønsker i den kommende tid

  1. Det bliver efter al sandsynlighed, når der skal lægges et anlægsbudget, at politikerne for alvor får mulighed for at komme i kamp og få gennemført nogle af de ting, der ligger dem nært. Hvad de enkelte partier vil kæmpe for i forhandlingerne, er de dog ikke klar til at melde noget ud om endnu.
  2. Gruppeformændene Peter Fredensborg (V), Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), Per Nyhus (DF) og Allan Munk Nielsen (K) svarer alle, at de står foran gruppemøder, hvor partiernes ønsker skal prioriteres. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Daisy Nykjær-Andersen (R).
  3. Kommunens budget for de kommende år skal endeligt vedtages den 5. oktober.

- Minding The Baby har kun givet god mening. At nedlægge det rammer nogle af de mest udsatte familier i vores kommune, og der er ingen tvivl om, at de i daginstitutionerne i normalområdet oplever, at det er et godt projekt. Så det er hjerteblod, vi er i gang med at finde besparelser inden for, så budgettet kan gå i balance, siger udvalgsformanden.

Annonce

Økonomisk råderum

Ann Charlotte Vilstrup håber dog, at der bliver mulighed for at sløjfe nogle af de varslede besparelser på børneområdet. Politikerne har et råderum på 5,9 millioner kroner, som økonomiudvalget forslår bliver brugt på det specialiserede område. Om det så vil betyde, at besparelser for et tilsvarende beløb bliver droppet, eller om området får lov at opleve en mere økonomisk robusthed, er en af de boksekampe, som politikerne skal tage i de kommende uger.

- Der kan nå at ske rigtigt meget, og jeg håber da, at børneudvalget kan blive tilgodeset, så vi ikke står og skal udhule normalområdet mere, end godt er, for at tilgodese det specialiserede område, konstaterer Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Joys drøm er endelig gået i opfyldelse: Nu serverer hun thailandsk mad i kommunes hovedbyer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce