Annonce
Billund

Formand om sparefinte: - Det er ok, så længe det er ekspertbistand

Poul Erik Pedersen, formand for handicaprådet, synes, det er fint, at Billund Kommune søger ekspertbistand udefra. Foto: Annett Bruhn
Poul Erik Pedersen, formand for handicaprådet i Billund Kommune, synes, det er fint, at kommunen bruger eksterne konsulenter. Bare konsulenterne er eksperter.

Denne artikel er oprindeligt publiceret 25. januar 2020.

Billund Kommune: Poul Erik Pedersen, formand for handicaprådet i Billund Kommune, synes, det er godt, at Billund Kommune opsøger ekspertbistand.

Det siger han i forbindelse med, at Billund sammen med en række andre kommuner nu skal forklare sig over for Ankestyrelsen, fordi kommunerne har brugt eksterne konsulenter til at finde besparelser på handicapområdet.

- Billund Kommune er lille og kan ikke have eksperter på alle områder. Indimellem kan man jo godt få det indtryk, at de ikke alle er lige velkvalificerede, og vi har jo set sager, hvor vi bare må sige, at det kunne have været gjort bedre. Derfor synes jeg, det er ok, så længe det er ekspertbistand, kommunen opsøger. Det gør jeg også selv, når der er noget, jeg er uenig med kommunen om, siger Poul Erik Pedersen, der er ramt af muskelsvind.

Han hæfter sig også ved, at Billund Kommune ikke har brugt resultatløn til de eksterne konsulenter.

- Så vidt vi i handicaprådet er orienteret, har kommunen brugt konsulenterne som rådgivere. Og ordningen med provision til konsulenterne bliver ikke brugt i Billund Kommune, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce