Annonce
Esbjerg

Formand om striden om caféskib: - Venstre er kun ude på at sværte mig til

Motorskibet Chimera bliver caféskib i Nordby på Fanø, hvis alt falder på plads. Her er det fotograferet, mens det sejlede med turister mellem Bornholm og Christiansø. Privatfoto
Udvalgsformand Christian Lorenzen mener, at det er forskelsbehandling, at Krogaarden kan bestemme, hvor på Langelinje der må ligge skibe til kaj.

Fanø: - Byrådet skal have en åben diskussion om placeringen af caféskibet Chimera, for den placering, som Venstre peger på, har ingen gang på jord. Det kan ikke lade sig gøre på grund af vanddybden, siger formanden for ENT-udvalget på Fanø, Christian Lorenzen (K).

Derfor har han valgt at indbringe ENT-flertallets afslag på placering ud for Krogaarden og tildeling af en anden kajplads op mod færgelejet. Målet er af få omgjort beslutningen, så Chimera kan få lov til at ligge på den kajplads, som forvaltningen har anvist ved Krogaarden.

Ejerne er indforståede med at sagen bringes op i byrådet, fordi de mener, at placeringen ved Krogaarden er den eneste realistiske, og at de ad flere omgange har fået løfte om netop den placering.

Annonce

- De tekniske undersøgelser viser entydigt, at de 40 meter ud for Krogaarden er det eneste sted, hvor der er dybt nok, siger både udvalgsformanden og skibets ejere.

Krogaarden og ejerne, PL Hotels, indsigelser er ifølge Christian Lorenzen i orden, men der kan ikke tages usaglige hensyn, når det er skatteborgerne, der ejer Langelinje.

- Det vil være forskelsbehandling, siger Christian Lorenzen.

Christian Lorenzen er fortørnet over en politisk motiveret udmelding fra Venstres borgmesterkandidat, Erik Nørreby, til byrådsvalget i november. Uenigheden handler om placeringen af motorskibet Chimera, der er bygget om til caféskib. Privatfoto

Han er stærkt fortørnet over, Venstres Erik Nørrebys beskyldning om, at han som udvalgsformand skal have lovet mere, end virkeligheden kunne bære".


Der er ikke givet tilsagn om noget, og jeg har ikke lovet noget som helst

Christian Lorenzen (K), udvalgsformand


- Angrebet er en politisk motiveret udmelding, og det vil fortsætte indtil kommunalvalget. Venstres eneste værktøj er at sværte mig til, og det gider jeg ikke. Jeg er optaget af at drive politik, siger Christian Lorenzen, der er konservativ borgmesterkandidat på Fanø.

- Jeg har ikke lovet noget

Han bekræfter, at der den 17. november 2020 blev holdt et møde på rådhuset i hans træffetid som udvalgsformand, hvor daværende teknisk forvaltningschef Lars Bach, havnefogeden og Chimeras ejere deltog.

Udgangen på dette møde savner Erik Nørreby et referat fra i aktindsigten i sagen.

- Erik Nørreby har ret i, at forvaltningen i sådanne sammenhænge har pligt til at optage notat, siger Christian Lorenzen om mødet, hvor skibets ejere, Kirsten og Kurt Kirkegaard, gav en status på restaureringen og planerne for caféskibets ankomst i løbet af foråret 2021.

- Der er ikke givet tilladelser på dette møde, som der ikke er dækning for. Der er ikke givet tilsagn om noget, og jeg har ikke lovet noget som helst. Det kan kun byrådet, ENT-udvalget eller forvaltningen, siger Christian Lorenzen.

Han mener samtidig, at Erik Nørrebys angreb på forvaltningen og havnefogeden er "utilstedeligt".

- Havnefogeden forholder sig til kommuneplanen og takstbladet, når han skal tildele kajplads. Både han og borgerne må kunne regne med, at vi politikere står ved, hvad vi beslutter. Og kommuneplanen er altså udarbejdet og vedtaget med Erik Nørreby for bordenden som borgmester. Så det er noget bemærkelsesværdigt, at han opfører sig, som han gør, siger Christian Lorenzen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ribe-Bramming

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Esbjerg

Superforskeren Julie får børn til at sige nej til alkohol gennem virtuelt festspil

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Landsby hårdt ramt af oversvømmelser: - Alle vores ejendomshandler er gået i stå

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce