Annonce
Sønderborg

Formand: Opfordrer medlemmerne til at betale kontingent

Formanden for Sønderborg Skyttekreds, Jimmy Illner, opfordrer alle medlemmer i foreningerne til at fortsætte med at betale kontingent og derved støtte foreningslivet. Arkivfoto
Flere foreninger har udmeldinger i øjeblikket, hvor der ikke er nogen aktiviteter. Formand Jimmy Illner fra Sønderborg Skyttekreds mener, at medlemmerne bør fortsætte med at støtte deres forening, ligesom det er tilfældet, når borgerne støtter det lokale handelsliv.

Sønderborg: De fleste frivillige foreninger har udsendt eller er ved at udsende meldingen om, at det er ved at være tiden til at betale kontingent. Og det gør foreningerne, uanset om Corona-virus har lukket kultur- og fritidslivet frem til september.

- Det kan virke som en "dårlig" timing, men for mange af de frivillige foreninger betyder det utrolig meget, at medlemmerne fortsætter i foreningen og betaler kontingent, siger Jimmy Illner, der er ny formand i Sønderborg Skyttekreds.

Han kan som alle andre se, at borgerne opfordres til at støtte det lokale handelsliv og mener, at det kan overføres til det frivillige foreningsliv.

- Medlemmerne bør bakke op og støtte deres forening med kontingent, på trods af foreningslivet er lukket ned. Regningerne bliver ved med at komme, siger Jimmy Illner. Han kender foreninger, som har mistet rigtig mange medlemmer, og det kan på sigt blive liv eller død for det frivillige foreningsliv.

Han ved også, at mange venter og glæder sig til at komme på skydebanerne, fodboldbanerne og i hallerne.

- Alle de frivillige hjælpere og trænere står med garant klar til at tage imod, understreger Jimmy Illner.

Annonce
- Det kan virke som en "dårlig" timing, men for mange af de frivillige foreninger betyder det utrolig meget, at medlemmerne fortsætter i foreningen og betaler kontingent.

Jimmy Illner, ny formand i Sønderborg Skyttekreds.

Kontingent-tanker

Også hos landsorganisationen DGI giver Corona anledning til kontingent-tanker.

- I enhver anden tid ville april betyder sæsonstart i udendørsidrætterne og dermed højsæson for kontingentbetaling. I mange foreninger er der automatisk kontingentopkrævning, men det kan være en god idé, at bestyrelserne overvejer, hvad der er den rette model i år, siger DGI-formand Charlotte Bach Thomassen.

Hun siger også, at det er klart, at det vil påvirke foreningernes økonomi, hvis der i år kommer færre penge ind via kontingentopkrævningen.

- Men det er meget forskelligt, hvordan økonomien ser ud i de flere end 6.400 idrætsforeninger under DGI. En række foreninger har en god økonomi, mens andre vil blive hårdere ramt.

Fra DGI kommer også meldingen, at medlemmerne rent juridisk ikke kan stille krav om at få en del af et kontingent betalt tilbage, selvom træningen og aktiviteterne er aflyst i en periode. For kontingentet er udtryk for en betaling for det at være medlem i en forening og ikke for en specifik ydelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce