Annonce
Haderslev

Formand rørt over, at stafetten har samlet kæmpe beløb ind: - De frivillige har været presset, men de gjorde det

Stafetten i Haderslev har indtil videre indsamlet over 800.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Dermed har stafetten i Haderslev over årene nu indsamlet over 10 millioner kroner. Foto: Jacob Schultz 
På 24 timer har Stafet for Livet i Haderslev indsamlet over 800.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Styregruppens formand, Børge Koch, er overrasket over resultatet, og han giver en særlig tak til stafettens mange frivillige.

Haderslev: I de sidste 24 timer har I været med til at tænde håb og vise, at der ved Danmarks smukkeste stafet i Haderslev Kommune er et fantastisk fællesskab i kampen mod kræft.

Sådan åbnede Børge Koch, formand for styregruppen, sin afslutningstale søndag formiddag til Stafet for Livet i Haderslev.

De foreløbige tal viser, at 3730 deltagere har indsamlet 841.712 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Men tallet kan hurtigt stige.

Annonce

- Nu klinger det ind med sponsoraftaler, så der kan gå to måneder, inden vi kender de præcise tal. Kassereren har det hårdeste arbejde nu, hvor vi også skal tjekke købene gennem MobilePay, siger Børge Koch.

De frivillige gjorde en stor indsats

Jeg vil gerne bede jer give en hånd til styregruppen. Jeg kan godt sige, at jeg som formand har set, hvor meget de har knoklet. Og jeg bliver helt rørt af det, for de frivillige har været presset, men de gjorde det.

Ifølge Børge Koch burde det i år ikke kunne lade sig gøre at afholde en stafet på denne størrelse. Den 10. juni blev det meldt ud, at restriktionerne blev ophævet den 10. september, og derfor havde de kun omkring otte uger til arrangere stafetten.

- Nogle deltagere var lidt skeptiske overfor stafetten i år. Vi har også selv været i tvivl, om det blev til noget. Men vi er blevet over 3600, og vi har aldrig set en tredobling i antallet af deltagere fra et år til et andet, siger Børge Koch og hentyder til stafetten i 2020.

Formanden har set, hvordan deltagerne har været glade for at kunne komme med til stafet i Damparken igen, efter coronakrisen trak håndbremsen på sidste års stafet.

- Det bedste har været at se glæden blandt holdene, og så har der også været god underholdning. Men jeg synes, at vores lysceremoni lørdag aften var meget stemningsfuld. Vejret artede sig, der var ingen vind, og det regnede ikke, så det var virkelig flot, siger Børge Koch.

Annonce

Store planer næste år

Efter stafetten har alle deltagere mulighed for at evaluere årets stafet og komme med ris og ros. Men de kan også komme med idéer til næste år.

- Holdene får rigtig meget indflydelse. På den måde får alle et ansvar, og jeg tror, det er grunden til, at vi er så mange til stafetten i Haderslev. Vi fortsætter med at skabe et kæmpe ejerskab til holdene, siger Børge Koch.

Og næste år er også et særligt år for Stafet for Livet i Haderslev. 2022 er 10-års jubilæet for Stafet for Livet i Haderslev, og Børge Koch satser på, at det kan fejres på særlig vis.

- Der kommer helt sikkert nogen specielle ting. Jeg ved ikke, hvad det kunne være, men det skulle ikke undre mig, om der ikke kommer nogle musiknavne, som kunne overraske nogen.

Stafet for Livet

I 1985 fik den amerikanske kræftlæge Gordy Klatt fra Tacoma en god idé.

Han ville gøre en forskel for de mange patienter og pårørende, som han havde mødt på sin vej. Han lånte derfor det lokale atletikstadion og løb i 24 timer på banen. Undervejs donerede venner, patienter, familie og samarbejdspartnere penge for at løbe med ham. I alt blev der indsamlet 150.000 kroner, og Gordy Klatts initiativ blev til det, der i dag kendes som Stafet for Livet.

I dag deltager over fire millioner mennesker i Stafet for Livet på tværs af mere end 20 lande, og tilsammen indsamler de omkring 2,5 milliarder kroner hvert år. Pengene går til Kræftens Bekæmpelse, som hovedsageligt bruger pengene på forskning og patientstøtte.

I 2011 tog Haderslev Kommune, Kræftens Bekæmpelses Lokalforening og JydskeVestkystens Haderslev-redaktion initiativ til, at Stafet for Livet kom til Haderslev Kommune. I 2012 blev der nedsat en bredt sammensat styregruppe. 2013 var Stafet for Livets premiereår i Haderslev, og arrangementet havde 2208 deltagere. Tilsammen indsamlede de 547.182 kroner.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Mystisk parti bag rabalderdemonstration for Marco: - Lad dem tisse i de potter, hvis det kan hjælpe

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Sønderjylland

Glem alt om skuespiller-glamour: - Vi lever fra lønseddel til lønseddel

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Han var strandet i Cameroun: Forsvarsprofil misser endnu en SønderjyskE-kamp

Sønderjylland

Drama i den nedlagte discountbutik: Sønderjylland skal ikke være et sted, man bare vil væk fra

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid – og dem, jeg savner

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Danmark

Peter Kofod: Parat til at blive DF-næstformand

Annonce