Annonce
Haderslev

Formanden for forsvarsudvalget: Tåbeligt at ville nedlægge Slesvigske Musikkorps

Formanden for Folketingets forsvarsudvalg, den konservative Rasmus Jarlov, vil ikke nedlægge nogle af de tre militærorkstre, der findes i Danmark. Heller ikke SMUK, der har 3000 medlemmer i støtteforeningen. Privatfoto

Rasmus Jarlov mener ikke, det er besparelsen værd at nedlægge et af de tre eksisterende militærorkestre. Han kalder det tåbeligt.

Mens spekulationer om fremtiden for kasernens og Slesvigske Musikkorps raser i Haderslev, kommer formanden for Folketingets forsvarsudvalg, Rasmus Jarlov (K), nu Slesvigske Musikkorps til hjælp. Han ønsker ikke at nedlægge nogen af de tre eksiterende militærorkestre i Danmark.

- På Christiansborg er vi for nylig blevet anbefalet at nedlægge et af de tre eksisterende militærorkestre som en del af den kommende forsvarsaftale. Det ville i mine øjne være en hel tåbelig besparelse, hvor vi værdimæssigt ville tabe mere, end vi økonomisk ville vinde. Den Kgl. Livgarde, Prinsens Musikkorps og Slesvigske Musikkorps er alle tre vigtige korps i det danske Forsvar. De værner alle om vores historie, vores traditioner og giver musik til både Forsvaret og den danske befolkning. Uden Forsvarets tre musikkorps ville Forsvaret fremstå historieløst, og vi ville mangle et vigtigt bindeled mellem Forsvaret og civilsamfundet, lyder det fra Rasmus Jarlov forud for præsentationen af regeringens udspil for et forsvarsforlig onsdag mig.

Jeg er imod, at vi politikere nedlægger noget så velfungerende som vores militærorkestre. De godt 60 musikere i de tre forskellige musikkorps yder en kæmpe indsats for vores samfund, og det ville være mærkeligt, hvis der pludselig ikke var musik til de militære parader, tafler og statsbesøg længere.

Den konservative mener ikke, at det er besparelsen værd at nedlægge et af de tre musikkorps.

- I det danske Forsvar er historien vigtig. Sang og musik er en del af vores kulturarv - og det har bundet os sammen som nation, når det hele har set sort ud. For eksempel spillede danske sange og musik en stor rolle under 2. verdenskrig, hvor fire regiment-orkestre blev oprettet og samlede danskerne mod fjenden. I dag rejser musikkorpsene rundt i landet og spiller musik både til militære opgaver og civile koncerter. Korpsene er militærets musikalske ambassadører. De spiller nytårskoncerter og slotskoncerter for befolkningen, alt i mens de passer de vigtige militære opgaver, såsom at ære vores soldater og veteraner med musik ved forskellige begivenheder. Opbakningen til musikkorpsene er ligeledes stor. Slesvigske Musikkorps har en støtteforening med mere end 3000 medlemmer, Prinsens Musikkorps og Den Kongelige livgarde har også støtteforeninger - og så kan Den Kongelige Livgarde bryste sig af at være verdens ældste harmoniorkester på 359 år. Skulle vi politikere spare den kultur, historie og vigtige indsats væk? - Det mener jeg ikke, lyder det fra Rasmus Jarlov.

Statsministeren og forsvarsministeren præsenterer ved middagstid regeringens udspil til et forsvarsforlig i Spejlsalen i Statsministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Aabenraa

Strømmen væk i syv minutter

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce