Annonce
Indland

Formodet brandstifter låser sig inde på skoletoilet

Knivbevæbnet mand, der forsvandt fra påsat gårdbrand, søgte tilflugt på skole. Han er anholdt uden dramatik.

En 25-årig mand, der flygtede fra en gårdbrand, søgte tirsdag eftermiddag tilflugt på en nærliggende skole, hvor han låste sig inde på et toilet, oplyser Nordjyllands Politi.

Politi og brandvæsen blev kaldt ud til en gårdbrand ved Aars. Det viste sig, at branden efter alt at dømme var påsat. Der var to arnesteder, og det brændte i både stuehuset og en lade.

- Nogle vidner bemærker, at en 25-årig litauer, som enten er eller har været ansat på gården, forsvinder fra brandstedet, siger politiets vagtchef Henrik Beck.

Vidnerne fulgte efter manden, som var bevæbnet med en kniv. Han forsvandt ind på Hornum Skole, hvor han låste sig inde på et toilet.

- Vi ringer til skolen og får inspektøren til at låse af ind til SFO'en, hvor der stadig er nogle børn.

- Det gjorde vi for en sikkerheds skyld, for der var intet, som tydede på, at han ville i kontakt med børnene eller skade dem, understreger vagtchefen.

Kort efter nåede tre politipatruljer frem til skolen. Det lykkedes hurtigt at få manden til at komme ud fra toilettet, og han blev anholdt uden videre dramatik.

- Han er sigtet for ildspåsættelse, og så må den videre efterforskning vise, om han har noget med branden at gøre, fortæller Henrik Beck.

Ingen mennesker kom noget til i forbindelse med gårdbranden, men en hund måtte aflives.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce