Annonce
Indland

Formodet brandstifter låser sig inde på skoletoilet

Knivbevæbnet mand, der forsvandt fra påsat gårdbrand, søgte tilflugt på skole. Han er anholdt uden dramatik.

En 25-årig mand, der flygtede fra en gårdbrand, søgte tirsdag eftermiddag tilflugt på en nærliggende skole, hvor han låste sig inde på et toilet, oplyser Nordjyllands Politi.

Politi og brandvæsen blev kaldt ud til en gårdbrand ved Aars. Det viste sig, at branden efter alt at dømme var påsat. Der var to arnesteder, og det brændte i både stuehuset og en lade.

- Nogle vidner bemærker, at en 25-årig litauer, som enten er eller har været ansat på gården, forsvinder fra brandstedet, siger politiets vagtchef Henrik Beck.

Vidnerne fulgte efter manden, som var bevæbnet med en kniv. Han forsvandt ind på Hornum Skole, hvor han låste sig inde på et toilet.

- Vi ringer til skolen og får inspektøren til at låse af ind til SFO'en, hvor der stadig er nogle børn.

- Det gjorde vi for en sikkerheds skyld, for der var intet, som tydede på, at han ville i kontakt med børnene eller skade dem, understreger vagtchefen.

Kort efter nåede tre politipatruljer frem til skolen. Det lykkedes hurtigt at få manden til at komme ud fra toilettet, og han blev anholdt uden videre dramatik.

- Han er sigtet for ildspåsættelse, og så må den videre efterforskning vise, om han har noget med branden at gøre, fortæller Henrik Beck.

Ingen mennesker kom noget til i forbindelse med gårdbranden, men en hund måtte aflives.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce