Annonce
Sydjylland

Formodet drabsmand havde tilhold mod at opsøge hustru

Politiet afspærrede torsdag bygningen og afhørte mulige vidner. Foto: Karsten Sörensen.

FLENSBORG: Torsdagens formodede drab i en lejlighed i det centrale Flensborg udspillede sig i en afghansk flygtningefamilie, hvor der gennem længere tid har været stærke spændinger. Anklagemyndigheden bekræfter over for avisen Flensburger Tageblatt, at den 39-årige, afdøde kvinde var separeret fra sin ægtefælle og boede alene i lejligheden i Heinrichstraße sammen med parrets fire børn.

Den 42-årige er sigtet for at have forvoldt sin fraseparerede hustrus død torsdag morgen. Parrets forhold var så dårligt, at den 42 årige mand var udstyret med et tilhold og ikke måtte betræde huset, hvor det formodede drab fandt sted.

- Familiestridighederne er ikke af nyere dato, siger anklagemyndighedens talsmand Stephanie Gropp til Tageblatt.

Familien flyttede til Flensborg i 2016. Ifølge avisens informationer skulle den 39-årige en overgang have boet på det lokale kvindehus.

Myndighederne tager nu vare på de fire børn, der er mellem seks og 16 år.

- Det er tragisk ganske enkelt forfærdeligt. I første omgang er det vigtigste at tilbyde den størst mulige tryghed til de børn, som nu har mistet deres mor, mener flensborgs overborgmester Simone Lange ifølge Flensburger Tageblatt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Annonce