Annonce
Esbjerg

Formuen stiger igen: Nu kan Fanø Kommune igen ansætte folk

Mange har kunne mærke, at økonomien er blevet meget bedre på Fanø. Blandt andet Rudbecks frokostrestaurant her med  Tilde Rudbeck. Foto: Birgitte Carol Heiberg Ritzaus/Scanpix
Genopretningen af Fanøs økonomi er lykkedes. I fremtiden skal pengene passe hos politikerne, men der afdrages på gæld, og kassebeholdningen vokser måned for måned.

Fanø: Fanøs økonomi er på ret kurs igen. Det betyder, at byrådet mandag aften ophævede ansættelses- og anlægsstoppet. Dermed er kommunen vendt tilbage til en normal hverdag efter en desperat situation med en voldsom økonomisk opbremsning i foråret og en genopretningsplan, hvor sparekniven har skåret millioner i den kommunale økonomi og institutioner.

Samtidig med at der nu kan ansættes folk i kommunen igen, og der kan sættes gang i anlægsprojekter med vedligehold af veje og bygninger, så går det også fremad med kommunens kassebeholdning. Det sker en måneds tid, før stoppet ellers var planlagt til at ophøre.


Annonce

I maj var kassebeholdningen på sølle 3,2 mio. kroner

Tal fra den månedlige oversigt over Fanøs likviditet


Der er nu 12,2 millioner kroner i kommunens kasse, mens der for en måned siden var en likviditet på 10,5 mio. kroner.

Da alarmklokkerne lød omkring maj, var kassebeholdningen på sølle 3,2 mio. kroner. Der bliver måned for måned rettet op på økonomien.

Men selv om Sofie Valbjørn, Alternativet, så lyse udsigter ved gennemgangen af den samlede økonomiske udsigt for hele året, så ender det efter beregningerne med et driftsunderskud på 2,3 millioner kroner.

Turbulent år

Borgmesteren fastslog, at det har været et turbulent år økonomisk.

- Men sammen er vi kommet fornuftigt gennem 2020. Vi har alle arbejdet på at holde borgerne upåvirkede, men jeg er klar over, at enkelte ikke synes, de har været upåvirkede, sagde hun.

Det fremgår også af tallene, at Fanø afvikler 3,9 millioner kroner på kommunens gæld om året.

Det samlede byråd tog den såkaldte budgetopfølgning til efterretning, efter et ændringsforslag fra De Konservative var stemt ned.

To kommunale udvalg har på grund af spareplanerne brugt mindre end forventet, og disse penge tilføres kassebeholdningen. ENT-udvalget (teknisk udvalg) har brugt 850.000 kroner mindre til ellers planlagt vej- og bygningsvedligehold.  Og Social- og sundhedsudvalget kan sende 1,8 mio. kroner i kassen, mens Økonomi- og planudvalget og Børne- og kulturudvalget hver har brugt godt en million kroner mere en budgetteret, som så skal hentes fra kassebeholdningen.

Økonomiudvalget har blandt andet måttet bruge over en million kroner på advokatregninger til taxasagen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Sædding-Guldager venter 500 tilskuere til pokalkampen mod AC Horsens

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce