Annonce
Esbjerg

Fornem hæder til udstilling på Esbjerg Kunstmuseum

Kunstner Jytte Høy og museumsdirektør Inge Merete Kjeldgaard til højre kigger de mange fotos fra museets gæster igennem, inden den endelige udvælgelse. Foto: Esbjerg Kunstmuseum
Annonce

Esbjerg: Hen over sommeren har man kunnet opleve kunstneren Jytte Høys tankevækkende soloudstilling "Side by Side" på Esbjerg Kunstmuseum.

Udstillingen lukkede for få dage siden, men inden da valgte Statens Kunstfond at premiere projektet med 50.000 kroner til Jette Høy.

Udstillingen bestod af suiter af både nye og tidligere værker, som her med stor præcision blev foldet ud i de både overraskende og indlysende iscenesættelser med værker fra museets permanente samling, begrundede kunstfonden prisen.

Udstillingens elementer og sammenstillinger præsenterede en stringent og sanselig Jytte Høy-poetik, hedder det. Kunstfonden tildeler på eget initiativ denne anerkendelse for en særlig høj kunstnerisk kvalitet.

Ingrid Kirkegaards fotografi af broderi og mønster med masser af tern kommer på kunstmuseum nu. Foto: Esbjerg Kunstmuseum
Annonce

Vinder af fotokonkurrence

Ved udstillingens afslutning valgte Jytte Høy vinderen af den fotokonkurrence, som hun selv var med til at udskrive i foråret. Hendes værk "Det ternede fællesskab" (2003-2019), som museet har købt til sin samling, skulle suppleres med et nyt foto. "Det ternede fællesskab" består af en række fotos, som alle rummer tern: For eksempel et stillads, en ternet skjorte og en ternet asfaltbelægning. I løbet af udstillingsperioden blev museets gæster opfordret til at sende et foto med en ternet struktur til museet, fem fotos var med i det endelige opløb om at blive en del af Høys værk, og den endelige vinder, udvalgt af Jytte Høy selv, blev Ingrid Kirkegaard, som er opvokset i Esbjerg, men bosat i Varde, med et foto af af sit broderi-håndarbejde.

Kunstneren finder, at Ingrid Kirkegaards fotografi indgår visuelt i hendes installation på en sådan måde, så det naturligt føjer sig til de øvrige ternede motiver i værket.

- Jeg er overvældet over, hvor mange der har taget udfordringen op og sendt fotos ind. Det er en meget stor glæde at se, hvordan mit ønske om, at man ville tage de ternede briller på, når man forlod museet, er blevet opfyldt, siger Jytte Høy.

" Det ternede fællesskab". Fotoinstallation af Jytte Høy fra København. Foto: Esbjerg Kunstmuseum
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Udenlandske par står i kø for at blive gift i sønderjyske bryllupskommuner: Ingen ledige tider resten af året

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce