Annonce
Esbjerg

Fornem hæder til udstilling på Esbjerg Kunstmuseum

Kunstner Jytte Høy og museumsdirektør Inge Merete Kjeldgaard til højre kigger de mange fotos fra museets gæster igennem, inden den endelige udvælgelse. Foto: Esbjerg Kunstmuseum

Esbjerg: Hen over sommeren har man kunnet opleve kunstneren Jytte Høys tankevækkende soloudstilling "Side by Side" på Esbjerg Kunstmuseum.

Udstillingen lukkede for få dage siden, men inden da valgte Statens Kunstfond at premiere projektet med 50.000 kroner til Jette Høy.

Udstillingen bestod af suiter af både nye og tidligere værker, som her med stor præcision blev foldet ud i de både overraskende og indlysende iscenesættelser med værker fra museets permanente samling, begrundede kunstfonden prisen.

Udstillingens elementer og sammenstillinger præsenterede en stringent og sanselig Jytte Høy-poetik, hedder det. Kunstfonden tildeler på eget initiativ denne anerkendelse for en særlig høj kunstnerisk kvalitet.

Annonce
Ingrid Kirkegaards fotografi af broderi og mønster med masser af tern kommer på kunstmuseum nu. Foto: Esbjerg Kunstmuseum

Vinder af fotokonkurrence

Ved udstillingens afslutning valgte Jytte Høy vinderen af den fotokonkurrence, som hun selv var med til at udskrive i foråret. Hendes værk "Det ternede fællesskab" (2003-2019), som museet har købt til sin samling, skulle suppleres med et nyt foto. "Det ternede fællesskab" består af en række fotos, som alle rummer tern: For eksempel et stillads, en ternet skjorte og en ternet asfaltbelægning. I løbet af udstillingsperioden blev museets gæster opfordret til at sende et foto med en ternet struktur til museet, fem fotos var med i det endelige opløb om at blive en del af Høys værk, og den endelige vinder, udvalgt af Jytte Høy selv, blev Ingrid Kirkegaard, som er opvokset i Esbjerg, men bosat i Varde, med et foto af af sit broderi-håndarbejde.

Kunstneren finder, at Ingrid Kirkegaards fotografi indgår visuelt i hendes installation på en sådan måde, så det naturligt føjer sig til de øvrige ternede motiver i værket.

- Jeg er overvældet over, hvor mange der har taget udfordringen op og sendt fotos ind. Det er en meget stor glæde at se, hvordan mit ønske om, at man ville tage de ternede briller på, når man forlod museet, er blevet opfyldt, siger Jytte Høy.

" Det ternede fællesskab". Fotoinstallation af Jytte Høy fra København. Foto: Esbjerg Kunstmuseum
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce