Annonce
Erhverv

Fornem nominering: Strandbygaard skal til finalen i kampen om Akademikerprisen 2019

Ole Strandbygaard og miljø/LEAN-koordinator Janet Fredensborg skal til finale i Akademikerprisen 2019 den 7. november som repræsentanter for Region Midtjylland. Pressefoto.
Skjern-virksomhed skal repræsentere Midtjylland i landsdækkende konkurrence for små og mellemstore virksomheder, der med akademisk arbejdskraft har skabt vækst.

SKJERN: - Vi er glade på hele virksomhedens vegne. Det er rart at få et sådant skulderklap.

Det fastslog direktør Ole Strandbygaard, da han i aftes var på vej hjem fra den midtjyske finale i kampen om at repræsentere regionen ved den kommende landsdækkende finale i kampen om Akademikerprisen.

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen til en virksomhed, der bryder med normer og vanetænkning, og som bruger akademisk arbejdskraft til at skabe fremtidens vækst.

Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015, og formålet er at sætte fokus på de job- og vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i små og mellemstore virksomheder.

En af de virksomheder er Strandbygaard, der i 2018 ansatte Janet Fredensborg, som har en master i teknisk miljø- og arbejdsmiljøledelse. Hun har udviklet virksomheden i forhold til bæredygtighed og effektivitet.

Feltet for de nominerede virksomheder i Midtjylland var tirsdag snævret ind til tre; ud over Strandbygaard var det Fonden Ørting i Odder og Kærsgaard i Viborg.

Annonce

Succes med akademikere

Men da Midtjyllands finaledeltager skulle findes, var det altså Strandbygaard, der løb med pladsen.

Det skete med den begrundelse, at Janet Fredensborg - der er ingeniør med speciale i miljøteknologi - gennem sit arbejde med at udarbejde certificeringer og miljømærker har betydet en stor udvikling af virksomheden. Strandbygaard ligger nu langt foran sine konkurrenter, hvad angår bæredygtighed, og hele virksomheden er blevet strømlinet i henhold til LEAN-principper - altså trimning af virksomheden, så den undgår spild.

- Vi betragter finalepladsen som et skulderklap til hele virksomheden; de øvrige medarbejdere har jo ydet deres bidrag til at føre Janets arbejde ud i livet, siger Ole Strandbygaard.

Han understreger, at der var en klar målsætning med ansættelsen af Janet Fredensborg.

- Den grafiske branche har tidligere haft et dårligt ry med hensyn til miljø. I dag er det en af de mest miljøvenlige brancher i Danmark. Vi vidste, at vi skulle have en grøn profil for at overleve i markedet. Det har Janet hjulpet med, og hun har været med til at sætte ting i struktur, siger han.

Ole Strandbygaard ser akademikere som afgørende for virksomhedens udvikling, da de "stiller de irriterende spørgsmål, som skal stilles".

Den 7. november bliver det afgjort, om Strandbygaard bliver vinder af Akademikerprisen 2019. Kåringen finder sted ved en prisuddeling på Langelinie Pavillonen i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce