Annonce
Kultur

Fornem pris til Fredericia Teater: Tarzan svingede sig til årets musicaltitel

Kim Ace Nielsen i rollen som Tarzan var medvirkende til, at Fredericia Teater i aftes kunne svinge endnu en Reumertstatuette i hus. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
For 21. gang blev Reumertpriserne uddelt søndag. Fredericia Teater trak igen en fornem pris - Tarzan blev årets musical. Stolt Søren Møller glæder sig ekstra til københavnerpremieren til efteråret.

Fredericia: Endnu en Reumert-statuette får lov at pynte i teaterbygningen i Fredericia. Søndag aften blev Fredericia Teaters Tarzan the Musical belønnet med en Reumert for årets bedste musical.

"Med akrobatiske gorillaer svingende oppe under loftet gik alt op i en højere enhed i Fredericia Teaters overrumplende flotte Tarzan. De store stemmer og stærke følelser voksede vildt inde i Disney-junglens lianskov. Og et fabelagtigt lyddesign sørgede for, at nakkehårene ligefrem rejste sig, når leoparden var på krigsstien. Et junglebrøl af en musical!", lød det i juryens begrundelse for norminering og senere kåring af Tarzan.

Og det var en glad og overrasket teaterchef Søren Møller, som i aftes modtog prisen, som blev uddelt på Nørrebro Teater.

- Vi er overraskede og glade. Jeg er stolt, og vi glæder os endnu mere til at skulle forestillingen igen til efteråret, siger Søren Møller med henvisning til, at Tarzan til efteråret sættes op i den nyombyggede Falkonerscene i København.

Annonce
Et junglebrøl af en musical.

Reumert-juryen

Pris i nyt skær

Fredericia Teater dystede om titlen som årets musical med Vendsyssel Teaeter med forestillingen "Det tabte Land" og Betty Nansen Teatret med "I et forhold".

Søren Møller eller skuespillere fra Fredericia Teaters musicalopsætninger har de seneste år været på scenen for at modtage Reumert-priser, og Søren Møller glæder sig over hver eneste.

- Der har været forslag om at flytte Reumertfesten rundt i landet. Kunne det blive på Fredericia Teater?

- Det er ikke vigtigt, hvor prisen holdes, men at der er en pris, siger Søren Møller.

Hermed henviser Søren Møller til, at Bikuben Fonden sidste år trak sig som hovedsponsor for Reumertprisen efter 20 år. Den 21. uddeling var sikret af frivillige kræfter og med stor opbakning fra branchen. Der blev uddelt priser i 17 forskellige kategorier samt otte priser til fremtidens talenter.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce