Annonce
Erhverv

Fornem pris til VM Tarm: Hyldes af minister for at give særlig bonus til medarbejderne

Holger Ross Lauritsen, direktør for VM Tarm, har fremsat et borgerforslag om at gøre cykelbonussen skattefri, da det kan være samfundets bidrag til færre sygedage. Arkivfoto: Johan Gadegaard
En årlig bonus for at cykle på arbejde hos VM Tarm har vakt opsigt hos transportministeriet, DI Transport og Dansk Cyklistforbund, der belønner virksomheden med en pris. Direktør har stillet et borgerforslag om at gøre bonussen skattefri.

TARM: Mange cyklister har formentlig bemærket de forbipasserende tankvognene fra VM Tarm gennem tiden, men nu kommer cyklisterne for alvor til at kende virksomheden for netop cykling.

Ved Transportens Dag har VM i Tarm netop modtaget Cykelinitiativprisen, der uddeles af transportministeriet i samarbejde med DI Transport og Dansk Cyklistforbund. Det er kun anden gang, at prisen bliver uddelt. Den går til personer eller steder, der arbejder på at skabe en stærk cykelkultur – og det gør VM Tarm.

Her kan medarbejderne registrere, hvor mange gange, de cykler på arbejde i løbet af et år, og når de op på et vist mål, kan de ved årets udgang indkassere en bonus på 2000 kroner. Målet er differentieret, så alle kan være med, selvom de bor langt fra VM Tarm. Bor medarbejderen en kort cykeltur derfra, udløser over 100 årlige cykelture bonus, men bor de lidt længere derfra, så kræver det sammenlagt 300 kilometer på et år. Hver uge sendes der en top 10-liste ud over stillingen, og det giver et konkurrenceelement, og ikke mindst giver det et hyggeligt og sjovt fællesskab på arbejdspladsen.

Annonce

- Folk er motiveret til at cykle. Det virker, fortæller administrerende direktør Holger Ross Lauritsen, der for nylig blev ringet op af transportminister Benny Engelbrecht, at VM Tarm var blevet kåret som vinder.

Han fortæller, at komiteen havde lagt vægt på, at det er et utraditionelt initiativ. Mange erhvervsledere kører gerne på smarte racercykler, men bonusordningen hos VM Tarm fremmer hverdagscyklismen. Desuden havde komiteen bidt mærke i, at VM Tarm ligger ude på landet, hvor der er en kort tur til naturen, mens mange andre cykelinitiativer foregår i storbyerne.

Håber at kunne inspirere

Det var et ønske om at gøre noget godt for medarbejdernes sundhed og reducere udledningen af CO2, som fik VM Tarm på sporet af bonusordningen. Viden på feltet viser, at det kan gøre virkelig meget for sundheden, hvis folk får sig rørt i løbet af dagen, og for dem, der udfører fysisk arbejde, kan det gøre en forskel, at de får pulsen op.

Holger Ross Lauritsen er blevet så optaget af de gode resultater, at han har fremsat et borgerforslag, som han håber at politikerne vil se på.

- Jeg håber at kunne inspirere andre virksomheder, og jeg har foreslået at gøre cykelbonussen skattefri. Det kunne være en investering fra samfundets side i færre sygedage, fortæller Holger Ross Lauritsen.

Jeg håber at kunne inspirere andre virksomheder, og jeg har foreslået at gøre cykelbonussen skattefri. Det kunne være en investering fra samfundets side i færre sygedage.

Holger Ross Lauritsen, direktør VM Tarm

Cykelinitiativet er ikke det eneste sundhedsfremmende tiltag, som VM Tarm har gjort sig bemærket med. Tidligere på året blev der indført en ordning, hvor de funktionæransatte kan få en halv times pause, hvis de bruger den på en gåtur. De ansatte i produktionen har i stedet fået tilbud om at kunne benytte tilbuddene i Tarm Idrætscenter.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Flere hjemmekontorer gav omsætning på 1,3 mia. kroner hos  it-grossist i Kolding

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Erhverv

Hvad er værst - laks eller ost? Forbrugerne behøver hjælp til at handle klimavenligt

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce