Annonce
Billund

Forpagtning opsagt: Café Bonita risikerer at lukke

Café Bonitas bestyrer Tina Hald har endnu ikke opgavet håbet om en redning af cafeen. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Hvis ikke en ny forpagter snart melder sig på banen, er december sidste måned for Café Bonita i Billund Centret.

Billund: Den endelige dato inden årsskiftet er stadig ikke fastlagt, men det er en kendsgerning, at Café Bonita i Billund Centret går en usikker fremtid i møde.

Den nuværende forpagter af den socialøkonomiske virksomhed, som er Give-Grindsted Uddannelsescenter, har således valgt at trække stikket, bekræfter stedets daglige bestyrer Tina Hald.

- Økonomien i cafeen er blevet rigtig dårlig gennem coronatiden, og der er rent ud sagt ikke flere penge at putte i den, siger hun og tilføjer:

Annonce

- Under normale omstændigheder er det ikke mindst en forening som Ældre Sagen, der besøger os, men de kommer jo ikke meget ud for tiden, og vi har derfor meget lidt at lave. Der kommer vitterligt næsten ingen, ligesom centret i det hele taget er meget stille.

Optimisme stoppede

Café Bonita var ligesom resten af centret ramt af nedlukning gennem flere måneder, og først fra starten af juni kunne man igen få sig en bid mad eller en kop kaffe i cafeen.

Ifølge Tina Hald var det først omkring august, at strømmen af kunder igen var værd at tale om, men de gode tegn blev stoppet brat af efterårets opblusning i coronasmitten, som altså fik forpagteren til at sige stop.

Inden coronakrisen havde bestyreren syv flexjobbere under sig i cafeen, men det antal er nu skrumpet til tre - som har mellem seks og ti timer om ugen - plus en førtidspensionist med nogle få timer.

Som konsekvens af de begrænsede mandskabsressourcer er cafeen allerede begyndt at holde mindre åbent og begrænser sig typisk til 3-4 timer om dagen og i udgangspunktet lukket om fredagen.

Det vil dog variere fra uge til uge frem mod jul, og Tina Hald opfordrer gæster til at holde øje med hjemmesiden cafebonita.dk, da hverken Google eller Facebook nødvendigvis har de helt aktuelle tider.

Annonce

Håb for fremtiden

Trods begyndende nedlukning har bestyreren dog ikke kastet håndklædet endeligt i ringen, for hun håber, at der i '11. time' kan opstå en mulighed.

- De ansatte og jeg vil rigtig gerne fortsætte, for vi elsker stedet og de mennesker, som kommer her, og det interne samspil i huset er helt fantastisk, siger hun og tilføjer:

- Det er vigtigt med et samlingspunkt i byen for særligt de ældre mennesker, og vi har fået mange tilkendegivelser fra folk, som er kede af det.


Det er vigtigt med et samlingspunkt i byen for særligt de ældre mennesker, og vi har fået mange tilkendegivelser fra folk, som er kede af det.

Tina Hald, Café Bonitas bestyrer


Tina Hald har således et håb om, at kommunen kunne finde på at drive stedet videre i nogenlunde samme ånd, men indtil videre har hun dog ikke noget konkret at have den tanke i.

- Det er en trist situation, og vi er meget berørte, så det er vigtigt for os at gøre det godt i den sidste tid med vores nuværende forpagter uanset hvad, siger hun.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Ventetid og uvished lægger låg på minkavleres fremtidsdrømme: Jens har lange udsigter til at kunne betale kreditorer

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Venstrepolitiker og chef på flyvestationen får skarp kritik af Arbejdstilsynet: Mobber og skaber frygt

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Esbjerg For abonnenter

Kendt værtshus i Østerbyen går konkurs: Men der er stadig dans og kolde pilsnere i hytten

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Livsstil

Du kan opleve DM i Kolding: Her skal klatrene kæmpe om medaljer uden sikkerhedsnet

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Billund

Nu kan du også købe begravelsen online: Nogle vil hellere sidde hjemme i fred og ro

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Foreninger retter skarp kritik mod politikeres pengestrøm til to fodboldklubber: - Hvis de beder om penge, så får de dem bare

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sønderborg

Voldsomt vejr vinder over færgerne: Alslinjen aflyser alligevel flere afgange

Vejen For abonnenter

Stormøde i kriseramt klub: Erhvervsmand vil samle opbakning til at genrejse klubben

Sydjylland

Glemsomme syd- og sønderjyder hjælper tyvene med at begå indbrud: Politiet opfordrer til at huske at låse døre og lukke vinduer

Annonce