Annonce
Navne

Forretnings- og sportsmanden Bent Kleinstrup Pedersen er død

Det er især tennissporten, som har haft Bent Kleinstrup Pedersens bevågenhed. Arkivfoto: Claus Thorsted
Han var urmager med hang til det antikke, og så var han et engageret sportsmenneske med en bred vifte af sportsaktiviteter.

Sønderborg: Forretnings- og sportsmanden Bent Kleinstrup Pedersen fra Sønderborg er død 78 år gammel efter lang tids sygdom.

Han var Sønderborg-dreng og boede i sin barndom i Parkgade sammen med sine forældre Agnes og Peder Kleinstrup Pedersen.

Bent Kleinstrup Pedersen gik på Ahlmannskolen og senere på Statsskolen, inden han gik i lære som urmager hos sin far Peder Kleinstrup Pedersen, der havde urmagerforretning i Perlegade 21. Ind imellem var han ved militæret, hvor han fortsatte som konstabel i tre år i Karup som instrument-mekaniker.

Sammen med Ilse vendte de tilbage til Sønderborg, hvor han allerede som 25-årig blev medindehaver i forretningen Kleinstrup Pedersens ure og optik. Kun seks år senere stod Bent Kleinstrup Pedersen alene med ansvaret. Faderen Peder Kleinstrup Pedersen døde i 1974 kun 68 år gammel.

Bent Kleinstrup Pedersen var i ordets bedste forstand en af de gamle urmagere med hang til det antikke. I 1989 flyttede forretningen ind i nabohuset Perlegade 19, og samtidig stoppede Bent Kleinstrup Pedersen med optik. Han koncentrerede sig i stedet om sølv- og guldsalg, smykker og især reparation af gamle og antikke ure. Ilse og Bent Kleinstrup Pedersen stoppede med at drive forretning i 2006, hvor de gik på efterløn.

Annonce

Engageret sportsmand

Bent Kleinstrup Pedersen var et engageret sportsmenneske, hvor især tennissporten havde stor glæde af hans engagement. Han var formand for Sønderborg Tennis Klub i to omgange fra 1972-1978 og igen fra 1983-1997. Han var næstformand fra 1997 til 2002.

Bent Kleinstrup Pedersens tid i tennissporten var i den periode, hvor der var et utrolig boom med 800 medlemmer og ventelister. Det var også i hans formandstid, hvor der var opførelse af en boblehal på Hertug Hans vej i 1974 og senere byggeriet af den store tennishal på Borrevej i Sundsmark i 1990. Som ung juniorspiller gjorde han sig bemærket i single med semifinaler ved de danske mesterskaber. Som fodboldspiller var han i 60'erne med i et par kampe på SB's førstehold i Serie 1.

Han har også som frivillig leder brugt mange timer i andre sammenhænge end tennis. Bent Kleinstrup Pedersen har også været håndbolddommer, formand og kampfordeler i den lokale håndbolddommerklub, og endelig har han været en en ivrig bridgespiller i Bridgeklubben Enigheden. For sit store engagement har han fået flere hædersbevisninger.

For 11 år siden blev Bent Kleinstrup Pedersen ramt af en blodprop, som hæmmede ham med sportslige aktiviteter. Han prøvede med krolf og bowling men måtte opgive.

Bent Kleinstrup Pedersen efterlader hustruen Ilse og døtrene Charlotte og Pernille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce