Annonce
Varde

Butiksblodbad delvist afværget: Ni ud af 22 konkursramte tøjforretninger overlever

Lotte Jessen var butiksleder i Varde. Solo-butikken står, som da hun afleverede den i marts. Der er nu kommet en ny ejer. Foto: Morten Nielsen
Der bliver alligevel ikke et ar efter en lukket tøjbutik i en række danske byer. Der er også håb om, at moderselskabet, Solo Company med hovedkvarter i Tistrup ved Varde, genopstår i en eller anden form efter konkurs.

Tistrup: 22 butikker med navnet Solo Concept eller Cha Cha lukkede pludseligt den sidste fredag i marts. Det skete efter moderkæden, Solo Company i Tistrup mellem Varde og Ølgod, gik konkurs midt i marts. Butiksledere fik torsdag den 28. marts efter lukketid en trist mail om, at det var slut. Der var ikke penge til løn.

Men det står nu klart, at det butiksblodbad, der tegnede sig denne fredag, ikke bliver så slemt alligevel.

Annonce

Håb for endnu flere butikker

  • Der er også gode chancer for overlevelse for mange af de butikker, som er lukket. Flere end de ni kan sælges, vurderer kurator i boet, advokat Søren Christensen Volder.
  • Det gælder dog ikke butikkerne i Viborg og i Rosengårdcentret i Odense. Her er lejemålene nemlig ophørt.

Ni butikker er solgt

Kurator i boet, advokat Søren Christensen Volder fra advokatselskabet Bech-Bruun, oplyser, at der før påske var solgt ni af disse lukkede butikker.

Det drejer sig om butikkerne i Holbæk, Svendborg, Varde, Blåvand, Aabenraa, Sorø, Ribe, Grindsted og Skjern.

Der var 26 butikker under Solo Company, men butikkerne i Haderslev, Skagen, Skive og Aalborg var solgt, inden de øvrige 22 butikker lukkede samme fredag. De fire butikker var således ikke omfattet af den pludselige lukning.

Konstruktionen var den, at butikkerne var ejet af datterselskaber under moderselskabet Solo Company i Tistrup. Derfor kan det lade sig gøre at sælge butikkerne stykvis. De er formelt ikke omfattet af moderselskabets konkurs.

Begrundet håb om at moderselskab fortsætter

Moderselskabet Solo Company har en del aktiver i Tistrup. Det drejer sig om varelager, varemærker, Facebook-sider og anden goodwill.

- Der er lavet en købsaftale, siger Søren Christensen Volder om disse aktiver.

Inventaret i hovedafdelingen i Tistrup er også omfattet af denne aftale. Det endelige salg af disse aktiver forventes at ske umiddelbart efter påske, det er altså ikke gennemført endnu. Der var 12 ansatte i hovedkontoret i Tistrup frem til konkursen.

Noget tyder altså på, at firmaet i Tistrup har virkelig gode chancer for at genopstå efter konkursen - omend i en mindre udgave.

Noget lignende skete i 2014. Da gik Solo-kæden også konkurs, men det lykkedes at fortsætte under et nyt ejerskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];