Annonce
Sønderjyske Ishockey

Forrygende europæisk comeback blev spoleret af SønderjyskE-profils dumhed

Shawn O'Donnell havde spillet en god kamp, da han tabte besindelsen - og så tabte SønderjyskE. Arkivfoto: Frank Cilius/Scanpix
SønderjyskE var på vej mod et fornemt resultat i Champions Hockey League ude mod svenske Rögle efter et flot comeback. Så dummede en ellers velspillende Shawn O'Donnell sig, og det afgjorde matchen.

Ishockey: Shawn O'Donnell burde give en hel kasse Cocio på en tankstation på vej hjem fra Sverige.

SønderjyskE havde vendt 0-2 til 3-2 i Champions Hockey League-opgøret ude mod Rögle, da O'Donnell dummede sig ved stillingen 3-3 og fik en fem minutters udvisning. I den periode scorede det svenske hjemmehold fire gange og endte med en sikker sejr.

KAMPEN I TAL

Rögle-SønderjyskE 8-3

Perioder: 0-0, 2-1, 6-2

Mål: 1-0 Leon Bristedt (26.35, assist Oskar Stål Lyrenäs og Brady Ferguson), 2-0 Ryan McKiernan (27.12, assist Ludvig Larsson og Brady Ferguson, 2-1 Shawn O'Donnell (29.58, assist Mathieu Foget og Mike Little), 2-2 Mads Eller (45.10, assist Mikkel Jensen og Mike Little), 2-3 Martin Eskildsen (45.39, assist Daniel Galbraith), 3-3 William Strömgren (49.22, assist Leon Bristedt), 4-3 Linus Sjödin (49.43, assist Brady Ferguson og Ludvig Larsson), 5-3 Oskar Stål Lyrenäs (51.24, assist Leon Bristedt og William Strömgren), 6-3 Oscar Johnsson (52.30, assist William Strömgren og Oskar Stål Lyrenäs), 7-3 Ludvig Larsson (53.57, assist Tyler Kelleher og Linus Sjödin), 8-3 Linus Sjödin (55.37, assist Philip Granath og Lucas Ekeståhl Jonsson)

Udvisninger

Rögle: 4x2

SE: 2x2, 1x5

Der var et flot fremmøde af SønderjyskE-fans i hallens ene ende, og de skrålede begejstret med på tonerne til den danske nationalmelodi inden kampen. I deres iver blev de færdig med teksten mere end ti sekunder inden, tonerne fra det båndede orkester døde ud, og spillerne på isen måtte trække lidt på smilebåndet.

Annonce

SønderjyskE har gjort det rigtig godt i den danske liga for nylig, og det gjorde holdet også i sidste uges hjemmekamp mod Rögle, der måtte slide for en sejr på 3-2 i Vojens.

SønderjyskE fik sin store mulighed for at komme i front, da holdet i den indledende fase af anden periode var i powerplay for anden gang. Pucken endte hos William Boysen, der var helt fri foran mål, men afslutningen var uskarp.

Et minut senere viste Rögle sit høje niveau. Sidste sæsons svenske mester kom lynhurtigt frem over isen i et sønderjysk skifte, og Leon Bristedt udnyttede en to mod én-situation til at tordne pucken ind bag Patrick Galbraith.

1-0 blev hurtigt til 2-0, mens Mads Eller sad i straffeboksen.

Så virkede det som en håbløs mission for SønderjyskE at hente point, men midtvejs i anden periode reducerede Shawn O'Donnell i powerplay. Han skød bare, da muligheden bød sig.

Eskildsen udnyttede drop

Og minsandten om ikke udligningen kom fem minutter inde i tredje periode. Mads Eller var vågen inde foran buret og styrede et skud i nettet.

Rögle havde drysset fire debutanter ud over sine kæder og mødte i det hele taget op i en stand, der indikerede at kampen mod Frölunda den følgende dag havde topprioritet. Udligningen burde have været nok til at vække et stadigt stærkt svensk hold, men målmand Calle Clang droppede fælt og tabte pucken ud til Martin Eskildsen, der takkede for gaven og sendte SønderjyskE i front med 3-2.

Mere end 12 minutter tilbage virkede nok som en evighed for de medrejsende SønderjyskE-fans. De kunne juble over en forrygende redning fra Patrick Galbraith straks efter føringsmålet, men glæden varede kort, inden Rögle fik udlignet til 3-3.

Så dummede Shawn O'Donnell sig. Efter en ellers god kamp svigtede han holdkammeraterne og med en hensynsløs handling, hvor han førte benet igennem og sendte en modspiller i isen, fik han fortjent fem minutters straf og et tidligt bad.

Rögle havde allerede vist klassen, og nu klappede hjemmeholdet døren i for SønderjyskE. Hele fire scoringer på de fem minutter i powerplay. 7-3 og slut for SønderjyskE, der nåede at indkassere endnu en scoring.

Med nederlaget siger SønderjyskE farvel til turneringen uden et eneste point. Før onsdag aften var det kun Esbjerg Energy, der i sæsonen 2017/18 opnåede det sørgelige resultat.

Annonce
Sønderjyske Ishockey For abonnenter

SønderjyskE fandt inspiration til arena i Skåne: Dørene skal være så brede, at en ishockeymålmand i fuldt udstyr kan komme på toilettet

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Haderslev

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Sydjylland

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Esbjerg For abonnenter

Sidste år risikerede han at blive smidt på gaden: Nu renoverer købmanden for millionbeløb

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce