Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold

Forrygende forsvarsfight og svensk stopklods bag sønderjysk sejr i Skjern

Josip Cavar var med 20 redninger en stor figur i SønderjyskE-sejren i Skjern. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Josip Cavar stod formidabelt i SønderjyskE-målet. Udeholdet leverede en fremragende forsvarsindsats og vandt sin første grundspilskamp i Skjern i ni år.
Annonce

HÅNDBOLD: Lørdag blev Bjerringbro-Silkeborg slået med otte mål i Skansen, og torsdag aften vandt SønderjyskE for første gang i ni år en grundspilskamp i Skjern.

Med en sejr på 26-22 spillede SønderjyskE sig for alvor ind i varmen igen i kampen om en plads i slutspillet. Ligaen er klumpet fuldstændig sammen efter en række overraskende resultater.

kampen i tal

Skjern-SønderjyskE 22-26 (11-13)

Stillinger undervejs: 0-3, 1-6, 4-6, 7-7, 8-11, 11-14, 18-18, 22-24

Topscorer, Skjern: Rene Rasmussen 7

Målscorere, SønderjyskE: Tobias Møller 6(3), Alec Smit 5, Thomas Mogensen 3, Morten Bjørnshauge 3, Jon Andersen 3, Oliver Eggert 3, Marcus Dahlin 2, Noah Gaudin 1

Udvisninger: Skjern 2, SønderjyskE 4

Lange Marcus Dahlin var foretrukket på højreback fra begyndelsen på bekostning af Jon Andersen, der ellers har siddet solidt på den position siden ankomsten fra GOG forrige sommer. Skjern-målmand Robin Haugs venstrearm kunne ikke forhindre, at Dahlin hamrede bolden i kassen til 2-0. Svenskeren fik også en tidlig udvisning, da han kantede Jonathan Stenbäcken på ydersiden og begik straffekast.

Udeholdet indledte opgøret i 6-0-forsvar, og det blev også benyttet gennem det meste af kampen.

Rene Rasmussen rundede 450 kampe i Skjern-trøjen og er kun syv optrædener fra Jesper Jensens klubrekord. Den normalt så driftsikre højrefløj kastede et forsøg helt forbi et tomt mål efter fejlaflevering fra Oliver Eggert, og det fortalte lidt om, hvor vanskeligt, Skjern havde ved at komme til scoring i den indledende fase.

Anders Eggerts straffescoring på førnævnte straffekast var Skjerns eneste mål i kampens første 11 minutter. Indtil Eggert reducerede til 2-6 - igen på et straffekast.

Annonce

Føringen forduftede

Eivind Tangen var holdt fra fadet, indtil den norske højreback scorede Skjerns første mål i åbent spil efter 13 minutter, da hjemmeholdet var i overtal for anden gang.

Anders Eggert scorede på sine tre første straffekast, men da han på det fjerde forsøgte at lobbe bolden over Josip Cavar, greb SønderjyskE-målmanden ham stille og roligt ud.

SønderjyskE-føringen på 6-1 var forduftet, da Rene Rasmussen udlignede til 7-7 efter 20 minutter. Reelt var det kun straffekast og overtalsscoringer, der hjalp hjemmeholdet ind i kampen i kombination med en blanding af halvdårlige afslutninger fra SønderjyskE og gode redninger fra Robin Haug.

Thomas Mogensen var tilbage på sin tidligere hjemmebane, og der var mest ro over SønderjyskE-spillet, når Mogensen var på banen til at tage kampens temperatur. Mogensen kastede sig også langs gulvet for at opfange en løs bold efter en redning fra Josip Cavar. Det er den slags, trænere ynder at kalde "at gå forrest". Der var nu også flere ting, der ikke lykkedes for Mogensen.

SønderjyskE fik en ny føring på 11-8 på en kontrascoring fra Noah Gaudin, inden Skjern-træner Claus Hansen tog timeout. Dem ventede han generelt overraskende længe med.

Anders Eggert havde fået en forstrækning og kunne ikke kaste straffekast i anden halvleg. For første gang i sæsonen måtte en anden forsøge fra syv meter, og det blev Eivind Tangen, der måtte se sit forsøg reddet af Cavar.

SønderjyskE-træner Jan Pytlick skiftede flittigt mellem sine spillere og brugte den bredde, hvor sønderjyderne lige nu er bedre besat end vestjyderne. Skjern var bedst i højresiden, hvor Rene Rasmussen var skarp, og Eivind Tangen ind i mellem bare kunne flå bolden i mål, når hans hold var presset.

Hos SønderjyskE stod Josip Cavar med en redningsprocent på 50 i første halvleg, og han havde også gemt redninger til den sidste halve time, hvor han også næsten reddede hvert andet forsøg. Alec Smit passede højrefløjen i fraværet af Nikolai Vinther, og hollænderen scorede på næsten alt uanset, hvor spids vinklen var.

Morten Bjørnshauge kæmpede en brav kamp på stregen i begge ender af banen.

Annonce

Mogensen lukkede festen

SønderjyskE angreb for en firemålsføring med seks og et halvt minut tilbage, men Mogensens skid blev reddet af indskiftede Svend Rughave.

Tobias Møllers scoring til 24-21 til SønderjyskE med tre minutter tilbage og en yderligere redning fra Cavar var alligevel nok til at bære SønderjyskE frem til målstregen, og så må det have glædet Thomas Mogensen lidt ekstra, at han scorede kampens to sidste mål i Skjern.

Med sejren på 26-22 er SønderjyskE igen forvandlet fra lunken til brandvarm slutspilskandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ny økonomidirektør i Region Syddanmark

Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Udland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce