Annonce
Varde

Forsøgsordning med kørselsmulighed til demente

Annonce

Kommunen: Har du en demensdiagnose, så tilbyder Varde Kommune kørsel, når du for eksempel vil besøge venner eller familie, købe ind eller deltage i kulturelle tilbud.

Flere er allerede glade for at benytte ordningen til at besøge venner og især familie, der eksempelvis er bosat langt væk, eller til kortere ture. Det skaber ro og tryghed, at vide at taxaen kører lige til døren og at chaufføren er den samme hele vejen.

Hvem kan bestille kørsel

Tilbuddet om kørsel er til personer med demens, der bor hjemme, og som fysisk kan klare sig selv.  Den demente betaler to kroner per kilometer og må gerne have en ledsager med. Forsøgsordningen gælder indtil 31.december 2020. Tilmelding til kørselsordningen skal ske til  demenskonsulenterne i Varde Kommune.

Mens den demente oplever tryghed ved at blive hentet i eget hjem og kørt direkte til bestemmelsesstedet, oplever den pårørende på samme tid aflastning ved at få et frirum for sygdommen. Enkelte demente bruger kørselsordningen til at komme til Kompasklubben i Varde by, som er et samlingssted for yngre demente. Nogle kommer i klubben flere gange i ugen, og den pårørende behøver ikke transportere den demente ægtefælle/familiemedlem frem og tilbage, hvilket for nogle kan være meget tidskrævende, når man bor langt væk. Flere pårørende giver udtryk for, at de oplever tilbuddet som aflastende, og at det skaber et frirum at have mulighed for at benytte kørselsordningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce