Annonce
Kultur

Forsanger Michael skal nu til at synge: Metalband klar med nyt album, der skal favne et bredere publikum

Jakob Tranbjerg Jensen, Jesper Haas, Michael Vahl, Jonas Haagensen og Jais Jessen der er de fem medlemmer af Aphyxion er klar til at indtage et bredere publikum. Foto: Mikkel Laumann.
Aphyxion er 14. januar klar til at sende det første nummer fra deres nyeste album ud i æteren. Nyt for albummet er, at der er mere sang på numrene. Albummet er snart klar på alle streamingtjenesterne.

Ribe: Det er nemt at blive imponeret over den rejse, som Aphyxion har været på igennem det lokale metalbands levetid.

Bandet består ikke af fem gamle mænd, men det skulle man næsten tro, når man hører deres historie. De har spillet sammen i 14 år, udgivet fire albums, fire ep’er og spillet et utal af koncerter i både Danmark og udlandet. Men medlemmerne er kun i slutningen af tyverne, og de har bare spillet sammen, siden de var børn.

Nu er det i metalkredse verdenskendte band klar med deres næste album, og det vil uden tvivl ramme et bredere publikum, og der er store forventninger til interessen for det nye musik. I stedet for at smide al musikken ud på én gang, vil sangene komme i en lind strøm, og således er det første nummer nu på vej.

Annonce

- Det vigtigste ved vores band, er det helt særlige venskab, vi har, og at vi altid har det sjovt, når vi er sammen. Det betyder også, at vi altid har det helt fantastisk, når vi er i øvelokalet, i studiet eller på turne. Da vi udgav det forrige album, havde vi for første gang rigtig vokal på, da vores bassist, Jais, begyndte at synge, så det ikke udelukkende var mit growl, der kendetegnede vores musik. Nu har jeg også taget springet, og jeg er begyndt at synge, og det giver musikken en ny dimension, siger forsanger Michael Vahl.

Der er virkelig tryk på sceneshowet, når Aphyxion spiller live. Foto: Stefan Kruse.

Han har brugt tiden under nedlukningen i øvelokalet, for han har aldrig sunget på traditionel vis. Så han har nu taget springet fra at være manden, der skabte en helt særlig karakter med sit karakteristiske growl til decideret sang.

Da vi udgav det forrige album, havde vi for første gang rigtig vokal på, da vores bassist, Jais, begyndte at synge, så det ikke udelukkende var mit growl, der kendetegnede vores musik. Nu har jeg også taget springet, og jeg er begyndt at synge, og det giver musikken en ny dimension

Michael Vahl

- Jeg er sikker på, at folk vil opleve, at vi nu kan noget helt andet. Jais fortsætter med at synge, og jeg fortsætter med at growle, men midt imellem det kommer min vokal til at ligge, og jeg er sikker på, at det giver os et nyt og bredere publikum, siger Michael Vahl.

Et band der flytter sig

Deres karriere peakede, da de for et par år siden spillede opvarmning for verdensnavnet Metallica, og den koncert åbnede også for koncerter på Smukfest, Copenhell og andre store steder.

De spiller musik i en genre, hvor både bands og publikum er meget konservative, og hvor musikken og pladerne gerne skal fortsætte i samme rille som de forrige. Men det er ikke tilfældet for det lokale band, for de har altid udviklet musikken.

- Det er vores guitarist, Jonas, der skriver det meste af vores musik, og han ønsker, at vores musik udvikler sig i en retning, hvor vi bliver lidt blødere i udtrykket. Det har vi andre det rigtig fint med, og efter at jeg havde brugt nogle måneder på at træne min vokal, tog vi i alle i sommerhus for at skrive musik og udvikle vores ideer. Det var en rigtig god oplevelse, og vi skabte det, som vi nu kan præsentere på vores kommende album.

Annonce

Corona gav tid til fordybelse

Aphyxions seneste album tog bandets første skridt i den nye retning, idet de for første gang havde rigtig vokal med, og det blev populært hos publikum og lytterne.

Aphyxion har haft stor succes med deres livekoncerter, men de har ligesom så mange andre bands været hårdt ramt af nedlukningen. Foto: Stefan Kruse

- Vi spillede en del udsolgte koncerter som en opfølgning på det seneste album, og jeg er slet ikke i tvivl om, at lytterne har taget den nye stil til sig. Jeg er sikker på, at vores publikum er med på at tage det næste skridt sammen med os. Vi har også rundet flere millioner streamings af albummet, så vi er sikre på, at det næste album får samme modtagelse.

Aphyxion

Aphyxion består af Michael Vahl, vokal, Jonas Haagensen, guitar, Jacob Tranbjerg, trommer, Jais Rørby Jessen, vokal og bas og Jesper Haas, guitar.

De har spillet sammen siden 2007, og de har udgiver fire albums og fire ep’er. De har spillet opvarmning for Metallica og til det tyske heavy festival Wacken Open Air som det yngste band nogensinde.

- Vi har jo ligesom så mange andre været ramt af corona nedlukningen, og vi har brugt tiden på at fordybe os, og vi har brug en masse tid på at skabe og udvikle musikken.

- Det har været rigtig godt for os, men nu trænger vi også til at komme ud og spille, så vi håber at verden snart åbner igen, siger Michael Vahl.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Professor svævede mellem liv og død under ti timer lang operation: To nye lunger bragte ham tilbage til livet, der for altid er forandret

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce