Annonce
Sydjylland

Fortsat færre syddanskere indlagt med coronavirus: Koncerndirektør forventer dog stigning efter påske

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Selvom antallet af indlagte coronapatienter i Region Syddanmark er faldet over flere dage, er der en stigning forude, spår koncerndirektør. Regionen har oprustet på både bemandingen og intensivpladser.
Annonce

Status: For tredje dag i træk er antallet af patienter, der er indlagt med coronavirus i Region Syddanmark, faldet.

Lige nu er 71 personer indlagt, mod 73 mandag, 78 søndag og 84 lørdag. Dermed er kurven umiddelbart knækket efter at have ligget omkring 82-85 i sidste uge. På landsplan er 472 indlagt med covid-19, og det er et fald på 25 siden mandag. Tallet er faldet konstant siden den 1. april.

Koncerndirektør Kurt Espersen har ro i maven frem mod påske.

- Tallene følger de tal, vi har set den seneste uge. De ligger stabilt og ovenikøbet med en lille nedgang i antal indlagte. De tiltag, vi har gjort både i samfundet og på sygehusene gør, at vi kan se frem mod de nærmeste dage og uger med rimelig ro, siger han.

Antallet af indlagte i respirator er 22 i regionen, hvilket svarer til det samlede antal patienter på intensiv. Ifølge Kurt Espersen er det naturligt, at tallene ikke følger udviklingen i antal indlagte.

- Der er en tidsforskydning i tallene. Hvis først man er blevet alvorligt syg, så ligger man der i længere tid. Derfor er der ikke de store udsving, siger han.

På landsplan er 127 indlagt på intensiv, mens 103 er i respirator. Det er et fald på henholdsvis seks og syv personer fra mandag.

Annonce

Flere indlagte

Kurt Espersen forudser, at tallene kan stige efter påske på grund af statsminister Mette Frederiksens (S) udmeldinger på pressemødet mandag aften om at åbne samfundet gradvist.

- Så vil vi formentlig se flere indlagte og smittede, men vi har kapaciteten og mandskabet til at stå imod, siger Kurt Espersen.

Han henviser til, at Region Syddanmark har oprustet både på bemandingen og antallet af respiratorer på de enkelte sygehuse.

Der er mulighed for at oprette i alt 164 intensivpladser, der kan stå klar til at modtage patienter med covid-19, oplyser regionen i en pressemeddelelse tirsdag. Derudover har Region Syddanmark bestilt 35 ekstra respiratorer, som man håber på at modtage denne uge, og medio maj vil regionen modtage yderligere 20 respiratorer.

Desuden har regionen sat gang i efteruddannelse af 800 sygeplejersker til at kunne assistere på intensivafdelingerne.

På den baggrund forventer Region Syddanmark, at sygehusene kan modstå et eventuelt højere pres, lyder det i meddelelsen.

Annonce

Dødsfald stiger

Antallet af dødsfald er steget fra 187 mandag til 203 tirsdag. Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet de dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

Ligeledes er antallet af smittede danskere fortsat stigende. Mandag middag var 4647 personer bekræftet smittede med coronavirussen, mens tallet er 4978 tirsdag.

På verdensplan er 1.244.421 smittede og 68.967 døde.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce