Annonce
Kolding

Forskønnelse af Torvet må vente til bedre tider

En forskønnelse af Torvet foran den fredede stationsbygning i Lunderskov er der ikke blevet råd til på kommunens budget i år. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Pengene til at udføre anden etape af renoveringen af Storegade fandt ikke vej til 2020-budgettet. - Når der er så få penge til rådighed, er det svært at komme og sige: "Vi skal også have", konstaterer lokalrådsformand.
Annonce

Lunderskov: Borgerne i Lunderskov og byens gæster kommer til at vente nogen tid endnu, før forskønnelsen af Lunderskov bymidte er fuldendt.

De sidste nødvendige fem millioner kroner har nemlig ikke fundet vej til Kolding Kommunes anlægsbudget på vej- og park-området i år, hvor der kun er godt otte millioner kroner til rådighed til anlægsprojekter i hele kommunen.

Det er kommunens meget pressede økonomi og politikernes opbremsning for at rette skuden op, som er årsag til det beskedne budget på vejområdet.

Tallene

  • JV beskriver i disse dage en række kendte projekter, som Koldings politikere valgt ikke at afsætte midler til på 2020-budgettet i forbindelse med kommunens økonomisk trængte situation.
  • Her kan du se hvor mange penge, der har været/er til rådighed på det politikområde, der hedder vej- og park i Kolding Kommune til henholdsvist almindelig drift og til anlæg:
  • 2018: Drift: 206,1 mio. kr. Anlæg: 56,1 mio. kr.
  • 2019: Drift: 167,2 mio. kr. Anlæg: 54,6 mio. kr.
  • 2020: Drift: 196,2 mio. kr. Anlæg: 8,24 mio. kr.
  • 2021: Drift: 194,5 mio. kr. Anlæg: 3,3 mio. kr.
  • De store besparelser på området ses på størrelsen af driftsudgifterne i 2019 og anlægsudgifterne i 2020/2021.

Kilde: Kolding Kommune

Annonce

Positiv kontakt

Sidste år blev Storegade renoveret af Kolding Kommune og BlueKolding som første etape af et stort projekt, der også omfatter en forskønnelse af Torvet som etape to. Oprindeligt var projektet præsenteret som ét samlet projekt med et budget på 10 millioner kroner.

- Vi fik bevilliget fem millioner kroner og har forsøgt at strække dem, så langt vi kunne i Storegade.

- Vi mangler nu en løsning til Torvet, p-pladsen ved stationen og vejarealet langs med p-pladsen. Vi har haft positiv kontakt med DSB Ejendomme, som muligvis også gerne vil løfte området omkring stationen samtidig. Da stationen er af de centrale områder i byen, ville det virkelig give et løft, oplyser landskabsarkitekt i by-og udviklingsforvaltningen Thomas Thinghuus.

Annonce

Svært

Men et ønske fra politikerne i teknik- og klimaudvalget om at få de sidste fem kommunale millioner kroner med på budgettet i 2020 er altså ikke kommet i betragtning.

Formand Steen Sparvath fra Lunderskov Lokalråd, der har været stærkt involveret i arbejdet med at planlægge forskønnelsen Lunderskovs midtby, ærgrer sig.

- Vi er selvfølgelig kede af, at de ting, vi som frivillige går og arbejder med, ikke bliver til noget, fordi nogle har brugt husholdningspengene forkert, siger Sparvath med henvisning til, at kommunens økonomi er presset af store budgetskedskred på socialområdet og skoleområdet.

- For det betyder jo, at de fine tiltag i Storegade ikke bliver fuldendt, fordi Torvet fylder så meget for helhedsindtrykket. Det er godt nok en skam, men når der kun er så få penge til rådighed, så er det svært at komme og sige: "Vi skal også have", siger han.

- Vi er selvfølgelig kede af, at de ting, vi som frivillige går og arbejder med, ikke bliver til noget, fordi nogle har brugt husholdningspengene forkert, siger Steen Sparvath. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce

Fortsætter

Fra BlueKolding oplyser direktør Per Holm, at selskabet fortsætter arbejdet med at renovere og klimatilpasse kloakker på torveområdet, selvom Kolding Kommune indtil videre må indstille sin del af projektarbejdet.

- Vi må gøre vores arbejde færdigt, uden at kommunen er med. Rørsystemer hænger jo sammen, uanset om det hedder etape et eller to. Så det underjordiske arbejde fortsætter, mens vejafvanding og den grønne klimasikring over jorden må vente, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Kim Larsen hyldes på Tobakken

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce