Annonce
Læserbrev

Forskellige vurderinger af Rømø Havn

Læserbrev: Formanden for Rømø Havn, Henning Schmidt (tidligere medlem af kommunalbestyrelsen for K), kalder havnen en sund forretning, det gør han samtidig med, at han beder om en udvidelse af kommunegarantien med seks millioner kroner.

Hans forgænger, kommunalbestyrelsesmedlem Thomas Ørting (Borgerlisten), har en helt anden vurdering af havnen: "Udgifterne til at reparere, vedligeholde og oprense havnen, overstiger det beløb færgeriet og fiskeriet inklusive lejere af bygninger med videre i dag betaler for at bruge den".

Af disse vurderinger tror jeg mest på Thomas Ørting. Han har fra sin bestyrelsesperiode 2011-2018 et indgående kendskab til havnens økonomi. Der lyttes ikke mere til Thomas Ørting i kommunalbestyrelsen, og det er utroligt dumt.

"Det er op ad bakke" udtaler Preben Linnet (V) om situationen, men han burde nok have svaret, at havnen er på vej ned i et dybt hul.

"Vi skal holde fast i havnen længst muligt", udtaler Jørgen Popp Petersen (Sl.P.), den samme holdning havde byrådet i alt for mange år til Hjemsted Oldtidspark. Her fik man dog sagt stop.

Et nært samarbejde med Esbjerg havn peger Thomas Ørting på som en mulighed for Rømø Havn. Hvis et salg ikke er realistisk, så er det måske den vej man skal gå i fremtiden.

Formålet må være at skaffe havnen nye indtægter, så der kan komme balance i driften, her har Esbjerg måske noget at tilbyde?

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce