Annonce
Aabenraa

Forsker dykker ned i det tyske mindretals historie

Jon Thulstrup kommer fra en stilling på Der Nordschleswiger. Privatfoto
Annonce

Slesvig: Syddansk Universitet har ansat Jon Thulstrup til de næste tre år at forske i det tyske mindretals historie under anden verdenskrig.

Den 30-årige Jon Thulstrup er cand. mag i historie og tysk fra Syddansk Universitet Odense. Han har siden 2017 været ansat på det tyske mindretals avis Der Nordschleswiger og tiltræder nu som ph.d. stipendiat 1. februar.

Det treårige forskningsprojekt vil blandt andet sætte fokus på, hvordan fire generationer forholdt sig til mindretallets besættelseshistorie og krigsdeltagelsen, og på hvilke udtryk mindretallet giver deres erindringskultur gennem erindringsstedet Knivsberg nord for Aabenraa.

Jon Thulstrup får kontor på Institut for Historie, Syddansk Universitet Odense, men vil jævnligt være i Sønderjylland for at indsamle materiale og orientere om forskningens resultater. Første gang lørdag 28. marts på Knivsberg.

Forskningsprojektet er ligeligt finansieret af SDU, det tyske mindretals hovedorganisation Bund Deutscher Nordschleswiger - og en anonym sponsor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce