Annonce
Tarm

Forsker: Handelsliv en forudsætning for en bys relevans

Uden et handelsliv i en by, går det øvrige liv også i stå, siger forsker. Arkivfoto: Mads Dalegaard/Scanpix
Ringkøbing-Skjern Handelsråd arbejder hen imod projekter, der skal styrke handelsliv og byudvikling i kommunens centerbyer.

RINGKØBING: Handelslivet er forudsætning for, at byer fortsat kan være relevante.

Det fastslog projektleder Maria Degn, da hun onsdag deltog i et inspirationsmøde på rådhuset i Ringkøbing, indkaldt af Ringkøbing-Skjern Handelsråd.

Maria Degn har deltaget i tværkommunale projekter på Langeland, Ærø, Faaborg-Midtfyn og Svendborg, der alle arbejder hen imod at skabe vækst i gadeplan, og nu var hun hentet til Ringkøbing for at give lokale aktører gode ideer.

Det er der god grund til, understregede formanden for handelsrådet, Bent Brodersen.

- Vi er ikke så hårdt ramt af butiksdød i vort område, men generelt er detailhandlen i Danmark inde i en trist udvikling, og den rammer også os. En undersøgelse viser godt nok, at 88 procent af borgerne er tilfredse med deres lokale butiksliv, men der skal en enorm indsats til. Især er der forsvundet mange cafeer og restauranter, noget, som både fastboende og turister klager over, sagde han.

Maria Degn understregede handlens centrale betydning for byernes trivsel.

- Uden handel, intet handelsliv, og handlen er direkte understøttende for andre vækst- og byudviklingsstrategier, for eksempel bosætning og lokalområdets attraktivitet, sagde hun.

I sit indlæg fortalte hun om, hvordan det tværkommunale projekt i det sydfynske har været med til at styrke handelslivet, ikke mindst gennem coaching af butiksfolk og andre tiltag.

Efter mødet fastslog borgmester Hans Østergaard, at sagen vil blive vendt på næste bestyrelsesmøde i handelsrådet, mens Bent Brodersen over for Dagbladet understregede, at oplægget klart er i tråd med, hvad rådet vil arbejde videre på.

- Vi er nødt til at gøre noget for at styrke handelslivet i kommunen, fastslog han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce