Annonce
Sønderborg

Forskere vandt Sønderborg Iværksætter Pris

Roana de Oliveira Hansen og Jeanette Hvam vandt torsdag aften Sønderborg Iværksætter Pris 2017. Foto: Anders Kibbel

Roana de Oliveira Hansen og Jeanette Hvam strøg til tops med en helt ny sensormetode, der kan måle friskhed for kød og fisk, da årets bedste iværksætteridé skulle findes.

Sønderborg: Det blev to forskere fra Syddansk Universitet i Sønderborg, der kom med den bedste idé, da årets vinder af Sønderborg Iværksætter Pris skulle findes torsdag på Det blå gymnasium.

- Det er helt overvældende. Selvfølgelig havde vi håbet, men vores konkurrenter var rigtig gode, sagde Ph.d. Jeanette Hvam, som tilbage i 2013 startede AmiNIC ApS sammen med kollega.

Sammen udviklede de en helt ny sensormetode, der kan måle friskhed for kød og fisk samt fremskrive til en korrekt holdbarhedsdato. AmiNIC er et håndholdt apparat, der fungerer som en meget følsom næse bare 1000 gange mere følsom end menneskenæsen.

- Det er et kæmpe skulderklap. Giver os endnu mere blod på tanden, energi og motivation til arbejde videre, sagde Roana de Oliveira Hansen.

AmiNIC blev i 2015 udvidet med kommercielle kræfter i form af serie iværksætteren Runi Hammer og Jesper Haugaard med en lang karriere indenfor dansk erhvervsliv. Blandt sponsorerne er Fonden for Entreperneurskab og Innovationsfonden.

Den 15. december vil den første prototype stå klar og de første prototyper gerne være til salg i løbet af næste år. Målet er om tre år, at kunne sælge apparatet globalt. AmiNic samarbejder i dag allerede med over 20 virksomheder indenfor fødevarebranchen blandt andet Danish Crown. Den er i øvrigt gang med at tage patent på sit produkt.

Det er et kæmpe skulderklap. Giver os endnu mere blod på tanden, energi og motivation til arbejde videre.

Roana de Oliveira Hansen, vinder af Sønderborg Iværksætter Pris 2017
Roana de Oliveira Hansen og Jeanette Hvam vandt torsdag aften Sønderborg Iværksætter Pris 2017. Foto: Anders Kibbel

Et skarpt felt

Prisen og de medfølgende 25.000 kroner sponseret af Linak tildeles iværksættere med en stærk, innovativ og bæredygtig forretningsidé, der kan bidrage til vækst og arbejdspladser i Sønderborg Kommune. De tre finalister var blevet fundet blandt 10 semifinalister. I alt havde 15 budt ind på Iværksætter Prisen.

De to andre finalister var Adapto Technologies ApS ved Chris Schack Noesgaard, Michael Frederiksen, Jeanette Klip Ipsen og Signe Schack Noesgaard. Adapto vil forbedre medarbejderens engagement og resultater. Ved hjælp af ny læringsteknologi vil Adapto revolutionere måden, hvorpå virksomheder kompetenceudvikler deres medarbejdere.

Den anden finalist var Conpos med Tinus B. Byrgesen, Mark J. S. Yeoman og Nicklas Frahm, som alle læser til ingeniør på Syddansk Universitet i Sønderborg, der vil lave en en digitalt platform, hvor virksomheder inden metalindustrien kan indhente lokale tilbud på elementer.

- Alle finalister var knivskarpe, men hvis AmiNIC kan få det her til at virke, så er det virkeligt et vigtigt fremskridt, siger Allan Kaczmarek fra SwipBox, som sammen med Bent Jensen, Linak, Stig Poulsen, Vækstfonden og Rikke Torré, Sønderborg Handel var dommere.

Deres stemmer talte to tredjedele, mens publikums vægtede resten.

Anders Kibbel
Anders Kibbel
Anders Kibbel
Anders Kibbel
Anders Kibbel
Anders Kibbel
Anders Kibbel
Anders Kibbel
Anders Kibbel
Anders Kibbel
Anders Kibbel
Anders Kibbel
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Klaver har været vidt omkring i Sønderjylland: Måske det sidste af slagsen i verden

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce