Annoncørbetalt indhold

Forskning viser: Tyngdedyner kan forbedre søvnkvaliteten

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Rigtig mange kæmper med at sove optimalt om natten. Mange føler sig ikke friske og veludhvilede, når de vågner om morgenen, fordi de ikke har sovet godt. Alligevel får en stor del af dem, der oplever, at de sover skidt om natten, ikke gjort noget ved det.

Det er dog ikke tilfældet for alle, da mange forsøger at skifte den nuværende dyne ud med en tyngdedyne. Tyngedyner kan nemlig gøre underværker for søvnkvaliteten, og forskning har vist, at mange af de personer, der har søvnproblemer, får dem løst med en tyngdedyne.

Annonce

Kan hjælpe mod søvnløshed

Et forsøg, der er blevet foretaget af en svensk forsker ved navn Gaby Badre, har vist, at brugen af en tyngdedyne kan hjælpe mod søvnløshed - men hvordan kan det være?

Forskeren havde sammensat et forsøg, hvor 31 patienter, der alle havde tilkendegivet, at de havde langvarige søvnproblemer, først skulle sove under en almindelig dyne i to uger, hvorefter de sov under en tyngdedyne i to uger.

Brugen af den tunge dyne gjorde en stor forskel for over halvdelen af de deltagende personer, da de oplevede, at de sov mindre uroligt i løbet af natten. Ligeledes havde også lettere ved at sove længere.

Undersøgelse viser store forandringer på seks uger

En anden undersøgelse, der blev publiceret i 2020, har også vist, at en tyngdedyne (kaldes også en kugledyne) kan have mærkbar indflydelse på, hvordan man sover om natten.

I denne undersøgelse blev 28 personer med søvnproblemer tildelt en tyngdedyne, de skulle erstatte deres nuværende dyne med. Undersøgelsen havde en varighed på seks uger.

Efter de seks uger var gået, kunne hovedparten af de 28 personer melde om en forbedring af deres søvnkvalitet. Derudover havde de også lettere ved at falde i søvn, ligesom mange oplevede, at de kunne sove hele natten igennem.

Kugledynerne får kroppen til at falde til ro

Følelsen af at sove under en kugledyne kan bedst sammenlignes med at have et langt og dejligt kram. Den omfavnende følelse, som dynen giver, udløser serotonin, der er kendt som kroppens lykkehormoner.

Den øgede produktion af serotonin er medvirkende til, at kroppen falder til ro, hvorfor det bliver betydeligt lettere at falde i søvn om aftenen. Samtidig nedsætter den også produktionen af cortisol (stresshormoner), hvilket resulterer i en forbedret søvnkvalitet.

Ønsker du at vide mere om kugledyner og deres virkning, kan du finde alt information om kugledyner, du måtte have brug for, for at kunne træffe din beslutning, på nettet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.