Annonce
Tønder

Forslag: Dansk Folkeparti ønsker Dannebrog i byrådssalen

Dannebrog har sin faste plads på mange officielle bygninger og i kolonihaver. Nu stiller Dansk Folkeparti i Tønder forslag om, at Dannebrog opstilles i forbindelse med afviklingen af kommunalbestyrelsesmøder i byrådssalen. Foto: Michael Bager
Dansk Folkeparti foreslår, at Dannebrog opstilles i forbindelse med afviklingen af kommende møder i byrådssalen. Tilsvarende fremstød har tidligere skabt debat i blandt andet Aabenraa og Haderslev kommuner.

TØNDER: Der er ikke megen kunst eller anden udsmykning at få øje på i byrådssalen i Tønder. Men nu kan noget være på vej.

Når kommunalbestyrelsen torsdag samles til årets sidste møde i Skærbækcentret, bliver næstsidste punkt på dagsorden et forslag om, at der til fremtidige kommunalbestyrelsesmøder er opstillet en dannebrogsfane i salen.


Annonce

Vi er fælles om Dannebrog, det er og bliver fælleseje, og vi vil på ingen måde hovere eller triumfere såfremt vort forslag bliver vedtaget.

Jan Voss Hansen, medlem af kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti


Bag forslaget står Dansk Folkeparti med kommunalbestyrelsesmedlem Jan Voss Hansen som afsender.

- Dannebrog bruges i mange andre begivenheder som et nationalt samlingspunkt, og derfor finder Dansk Folkeparti, at det kun er naturligt, at Dannebrog er repræsenteret i kommunalbestyrelsens mødesal, da flaget er et symbol på de demokratiske processer i Danmark, herunder i alle kommunalbestyrelser, skriver Jan Voss Hansen.

Danmarks-Samfundet

Danmarks-Samfundet blev stiftet den 13. september 1908. Foreningen har hjemsted i Brøndby.

Ifølge vedtægterne har Danmarks-Samfundet har med baggrund i den danske kulturtradition til formål at udbrede kendskabet til og med anvendelsen af Dannebrog som et nationalt symbol for dansk kultur, fællesskab og identitet.

Formålet opnås blandt andet ved at: dele dannebrogsfaner og –flag, markere Valdemarsdagen den 15. juni ved afholdelse af flagarrangementer, samt at rådgive og vejlede om brug og anvendelse af Dannebrog.

Det er ikke første sted i landet, at Dansk Folkeparti kommer med en Dannebrogs-ansøgning. Det er tidligere blandt andet sket i Odense, Assens, Nyborg og Region Syddanmark, og forslaget var også til behandling i Aabenraa og Haderslev Kommune. Begge steder skabte forslaget debat, men blev vedtaget.

Borgerligt flertal

I Haderslev stemte de borgerlige partier forslaget igennem,  mens venstrefløjen var imod. Enhedslisten mente for eksempel, at “Dannebrog er smukkest, når det hænger fra toppen af en flagstang”. Herfra lød der også et forslag om, at regnbueflaget skal hænge i byrådssalen. I samme boldgade kom Det Radikale Venstre og Slesvigsk Parti med forslag om at hænge Europaflaget op.

Socialdemokratiet var også imod. Den tidligere socialdemokratiske borgmester Jens Christian Gjesing mente, at Dannebrog som “folkets flag” ikke skulle hænge som et magtsymbol på rådhuset.

I Tønder er gruppeformand for Slesvigsk Parti, Jørgen Popp Petersen, ikke ovenud begejstret for udsigten til et Dannebrog i byrådssalen.

- Jeg mener ikke, at man skal gøre Dannebrog til et politisk instrument. Hvis overhovedet, så skal vi have begge (Dannebrog og EU-flaget, red.). Det kunne man godt gå med til. Men jeg synes, det er en underlig stil, at vi skal have flag inde i byrådssalen, siger Jørgen Popp Petersen.

Annonce

Gratis for Tønder

I sin sagsfremstilling understreger Jan Voss Hansen, at ingen skal forledes til at tro, forslaget  skal tolkes som, at Dansk Folkeparti har eneret eller patent på Dannebrog.

- Vi er fælles om Dannebrog, det er og bliver fælleseje, og vi vil på ingen måde hovere eller triumfere såfremt vort forslag bliver vedtaget, skriver Jan Voss Hansen.

Han kommer i øvrigt også med en løsning i forhold til den økonomiske side af sagen. Således behøver Tønder Kommune ikke selv at punge ud for flaget.

- Danmarks-Samfundet uddeler en fane gratis til kommunalbestyrelserne og kan hjælpe med at få syet logo på fanen, såfremt dette ønskes. De kan stå for indvielsen af fanen i vores byrådssal samt kan de rådgive om opsætning og korrekt brug, såfremt man måtte ønske dette. Ligeledes udskiftes fanen, når denne bliver slidt eller ødelagt, påpeger Jan Voss Hansen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter corona og butikslukning: - Jeg kan sige dig, at vi har hænderne oppe

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Kolding

Tyve tømte garage i Vamdrup for udstyr: Flere svejseapparater og havegrej er væk

Regeringen holder pressemøde om corona onsdag aften

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Tønder

Fra friluftsturister til fiskefoder: Turistchef stopper

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Annonce