Annonce
Kolding

Forslag fra politiker: Tilbyd udviklingshæmmede job på plejehjem

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen foreslår, at udviklingshæmmede tilbydes job på kommunens plejehjem. Målet med forslaget er at give ekstra indhold i tilværelsen og livsglæde for både plejehjemsbeboere og udviklingshæmmede. Arkivfoto: Martin Madsen
Da beslutningen om at lukke Organisationen Nordhøjs butikker i Kolding og Christiansfeld var truffet, fik seniorudvalgsformand Rasmussen (DF) ideen om at tilbyde de udviklingshæmmede job på kommunens plejehjem.

Kolding: Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen syntes, det var frygtelig synd, da han hørte, at Organisationen Nordhøjs butikker i Kolding og Christiansfeld, hvor syv udviklingshæmmede arbejder, skal lukke.

- Og så tænkte jeg, om der var et eller andet, vi kunne gøre på seniorområdet for at hjælpe dem til meningsfyldt beskæftigelse til glæde for dem og beboerne på plejehjemmene. Og så var det, at jeg kom på ideen, at de udviklingshæmmede, der har lyst, kunne tilbydes job på plejehjemmene. De kan være med til at skabe liv på plejehjemmene, sprede glæde og give ekstra energi.

Han har talt med blandt andre Kolding Kommunes plejehjemschef Gitte Meyer Larsen om ideen.

- Hun blev meget begejstret, og kunne med det samme se muligheder i forslaget. Folk fra forvaltningen har talt med ansatte fra Nordhøj, og derfra er der også kommet positive tilbagemeldinger, fortæller udvalgsformanden.

Forslaget er helt nyt og skal behandles på et seniorudvalgsmøde på tirsdag i næste uge.

- Jeg håber, at der vil være en bred opbakning til, at vi kan få sat forslaget i gang til glæde for både de udviklingshæmmede og plejehjemsbeboerne, siger han.

Annonce

Forslaget

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussens forslag om at tilbyde udviklingshæmmede beskæftigelse på Kolding Kommunes plejehjem skal behandles på udvalgsmødet på tirsdag.

Er der opbakning til forslaget, vil plejehjemmene i kommunen og jobkonsulenter på Nordhøj tage hul på et samarbejde, som går ud på, at borgere fra Nordhøj, som en del af deres beskyttede beskæftigelse, kan prøve at arbejde på et plejehjem nogle dage om ugen.

Hvilke opgaver, de nye medarbejdere skal løse, vil afhænge af den enkeltes funktionsniveau og plejehjemmets behov.

Plads til mange

Kolding Kommune har 14 plejehjem, når Vesterløkke tælles med.

- Så der er formodentlig langt flere arbejdspladser i det, end der har været i butikkerne. Jeg tror, at vi kan tilgodese alle de udviklingshæmmede, der måtte have lyst til at komme i gang, men det kræver selvfølgelig en nærmere afklaring, siger Søren Rasmussen.

De udviklingshæmmede skal selvfølgelig ikke ind og overtage opgaver fra plejepersonalet.

- Jeg forestiller mig, at opgaverne for eksempel kunne være at vande blomster, køre rundt på plejehjemmene med en salgsvogn eller andre praktiske ting. Måske kan det for personalet frigive lidt mere tid til omsorg, men det vil ikke blive den største gevinst. Det handler først og fremmest om at give indhold i tilværelsen og livsglæde til både udviklingshæmmede og plejehjemsbeboere.

Skal der afsættes personaleressourcer til dit forslag?

- Det er ikke mit indtryk, men forslaget er så nyt, så det kan jeg ikke svare på endnu, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce