Annonce
Kolding

Forslag fra politiker: Tilbyd udviklingshæmmede job på plejehjem

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen foreslår, at udviklingshæmmede tilbydes job på kommunens plejehjem. Målet med forslaget er at give ekstra indhold i tilværelsen og livsglæde for både plejehjemsbeboere og udviklingshæmmede. Arkivfoto: Martin Madsen
Da beslutningen om at lukke Organisationen Nordhøjs butikker i Kolding og Christiansfeld var truffet, fik seniorudvalgsformand Rasmussen (DF) ideen om at tilbyde de udviklingshæmmede job på kommunens plejehjem.
Annonce

Kolding: Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen syntes, det var frygtelig synd, da han hørte, at Organisationen Nordhøjs butikker i Kolding og Christiansfeld, hvor syv udviklingshæmmede arbejder, skal lukke.

- Og så tænkte jeg, om der var et eller andet, vi kunne gøre på seniorområdet for at hjælpe dem til meningsfyldt beskæftigelse til glæde for dem og beboerne på plejehjemmene. Og så var det, at jeg kom på ideen, at de udviklingshæmmede, der har lyst, kunne tilbydes job på plejehjemmene. De kan være med til at skabe liv på plejehjemmene, sprede glæde og give ekstra energi.

Han har talt med blandt andre Kolding Kommunes plejehjemschef Gitte Meyer Larsen om ideen.

- Hun blev meget begejstret, og kunne med det samme se muligheder i forslaget. Folk fra forvaltningen har talt med ansatte fra Nordhøj, og derfra er der også kommet positive tilbagemeldinger, fortæller udvalgsformanden.

Forslaget er helt nyt og skal behandles på et seniorudvalgsmøde på tirsdag i næste uge.

- Jeg håber, at der vil være en bred opbakning til, at vi kan få sat forslaget i gang til glæde for både de udviklingshæmmede og plejehjemsbeboerne, siger han.

Forslaget

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussens forslag om at tilbyde udviklingshæmmede beskæftigelse på Kolding Kommunes plejehjem skal behandles på udvalgsmødet på tirsdag.

Er der opbakning til forslaget, vil plejehjemmene i kommunen og jobkonsulenter på Nordhøj tage hul på et samarbejde, som går ud på, at borgere fra Nordhøj, som en del af deres beskyttede beskæftigelse, kan prøve at arbejde på et plejehjem nogle dage om ugen.

Hvilke opgaver, de nye medarbejdere skal løse, vil afhænge af den enkeltes funktionsniveau og plejehjemmets behov.

Annonce

Plads til mange

Kolding Kommune har 14 plejehjem, når Vesterløkke tælles med.

- Så der er formodentlig langt flere arbejdspladser i det, end der har været i butikkerne. Jeg tror, at vi kan tilgodese alle de udviklingshæmmede, der måtte have lyst til at komme i gang, men det kræver selvfølgelig en nærmere afklaring, siger Søren Rasmussen.

De udviklingshæmmede skal selvfølgelig ikke ind og overtage opgaver fra plejepersonalet.

- Jeg forestiller mig, at opgaverne for eksempel kunne være at vande blomster, køre rundt på plejehjemmene med en salgsvogn eller andre praktiske ting. Måske kan det for personalet frigive lidt mere tid til omsorg, men det vil ikke blive den største gevinst. Det handler først og fremmest om at give indhold i tilværelsen og livsglæde til både udviklingshæmmede og plejehjemsbeboere.

Skal der afsættes personaleressourcer til dit forslag?

- Det er ikke mit indtryk, men forslaget er så nyt, så det kan jeg ikke svare på endnu, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce