Annonce
Tønder

Forslag fra Venstre vil koste lokalsamfund millioner

Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Læserbrev:  30. september 2020 vedtog kommunalbestyrelsen i Tønder guidelines for opstilling af vindmøller i kommunen. 13 medlemmer fra Venstre stemte for. I sidste uge annoncerede Venstres borgmesterkandidat Martin Iversen så pludselig Venstres nye strategi for vindmøller i kommunen. Venstres nye strategi for vindmøller har ikke været til høring i Venstres bagland, og vil - hvis de vedtages af byrådet - koste lokalsamfund i Tønder Kommune mange millioner i mistede indtægter.


Venstres nye strategi for vindmøller har ikke været til høring i Venstres bagland, og vil - hvis de vedtages af byrådet - koste lokalsamfund i Tønder Kommune mange millioner i mistede indtægter.

Fra læserbrevet


Venstres nye strategi for vindmøller sætter en højdebegrænsning på 150 meter for vindmøller i kommunen. Hvis vi som medlemmer af Venstre i Tønder havde haft mulighed for at give vores mening til kende, ville vi på det kraftigste have frarådet denne begrænsning. Ganske enkelt fordi, det vil mindske det lokale afkast fra møllerne betragteligt. Det afkast som netop skal bruges til at udvikle vores lokalsamfund og stoppe affolkningen. Desuden vil det kræve betydelig flere møller til at producere den samme strøm.

Hvad er baggrunden for, at Venstre kun fire måneder efter byrådet med Venstres stemmer vedtog guidelines for vindmøller pludselig stiller egne, nye krav? Hvorfor har borgmesterkandidat Martin Iversen og Venstre ikke, som foreslået, sat sine forslag til høring blandt Venstres medlemmer i Tønder Kommune?

Som konklusion på vores utilfredshed, kræver bestyrelsen for Brøns-Rejsby-Vodder Venstre at Venstre følger de vedtagne guidelines for opstilling vindmøller af 30. september 2020. Så vil alle vindmølleprojekter være ligestillet, og der vil kunne opnås en fair politisk behandling. Hvis ikke Venstres ledelse kan opfylde kravet om tilslutning til guidelines, så kan bestyrelsen ikke støtte Venstres politik omkring grøn omstilling frem mod kommunalvalget den 16. november 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce