Annonce
Nordtyskland

Forslag om hastighedsgrænser på tyske motorveje blev afvist

Modelfoto: Colourbox.
Annonce

Kiel. Dansk-frisiske SSW kuldsejlede onsdag med et forslag i landdagen i Kiel om at indføre en generel hastighedsgrænse på 130 kilometer i timen på de slesvig-holstenske motorveje. Også et overhalingsforbud for lastbiler stod på ønskesedlen, men kunne heller ikke samle flertal.

Socialdemokratiet går ind for en hastighedsgrænse på 130 kilometer i timen på alle tyske motorveje og støttede derfor SSW-forslaget.

Regeringspartiet De Grønne er enige.

- For mig er det en gåde, hvordan man kan være imod en hastighedsgrænse. Den koster ikke noget, skaber mere sikkerhed og er god for klimaet, forklarede De Grønnes gruppeformand Eka von Kalben.

De Grønne måtte imidlertid tage hensyn til regeringssamarbejdet med det konservative CDU og det liberale FDP, der begge afviser generelle hastighedsgrænser, hvilket så også blev koalitionens holdning.

Onsdagen blev i det hele taget belastende for De Grønne i landdagen. Partiet måtte således også stemme nej til et forslag om skrive klimabeskyttelse ind i delstatens forfatning. Forslaget kom fra Socialdemokratiet, og igen er De Grønne enige. Men atter vejede disciplinen i koalitionen tungere end partiets reelle holdning.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce