Annonce
Sønderborg

Forslag om regnbueflag på rådhuset giver delte meninger: Borgmester bakker op om forslaget

Regnbueflag var en del af paraden i Aabenraa lørdag. Samtidig var der regnbueflag ved det tidligere og nye rådhus. Arkivfoto: André Thorup
Slesvigsk Parti har foreslået, at regnbueflaget skal op ved Sønderborg Rådhus ved aktuelle begivenheder. Det er mange af JV's læsere dog ikke enige i.

Sønderborg: Slesvigsk Partis forslag om at regnbueflaget skal hejses ved Sønderborg Rådhus ved aktuelle begivenheder deler vandene på JydskeVestkysten Sønderborgs Facebookside.

Hans Jørgensen skriver:

"Det eneste flag, der hører hjemme på rådhuset er Dannebrog. Alle har ret til at dyrke den seksualitet, de ønsker, men det kan ikke være kommunens opgave at "reklamere"."

Annonce

24 andre læsere argumenterer også for, at det kun er Dannebrog, der skal hejses ved rådhuset.

Blandt 11 positive kommentarer er Michelle Keldorff, som støtter forslaget:

"Ja, det skal der da. I Sønderborg støtter vi mangfoldigheden."

Opbakning fra borgmester

Også borgmester Erik Lauritzen (S) støtter forslaget.

- Det vil vi bakke op, hvis det bliver fremsat som et konkret forslag i byrådet. Jeg kan godt se, reaktionerne er ret delte, men vi vil gerne drøfte det i byrådet, men det vil skille vandene. Jeg mener, at der skal være plads til alle. Vi i Sønderborg skal signalere, at vi har plads til alle og respekterer alle uanset seksualitet eller race. Sådan skal det være. Derfor vil jeg gerne være med til at hejse flaget ved bestemte lejligheder, siger Erik Lauritzen.

Aabenraa kipper disse dage med regnbueflaget, da byen frem til den 30. juni lægger kulisser til den første pride i landsdelen. I den anledning var der regnbueflag ved både det gamle rådhus i bymidten i Aabenraa samt ved det nye rådhus udenfor bymidten i lørdags, da der gik en parade gennem Aabenraa By.

Det var på den baggrund, at Slesvigsk Partis Stephan Kleinchmidt foreslog, at der skal hejses regnbueflag ved bestemte begivenheder på Sønderborg Rådhus.

Konkret peger han på den Internationale dag mod homofobi, transfobi og bifobi, der afholdes hvert år den 17. maj eller på den aktuelle festuge i Aabenraa, som fejrer LGBTQ+-personer.

- Sønderborg Kommune missede chancen at bakke op om Sønderjyllands første fejring af LGBT+-personer. Det er ærgerlig, men også en god anledning til at sikre, at Sønderborg fremadrettet hylder mangfoldigheden og den fortsatte kamp for frisind og lige rettigheder verden over. For der er stadig noget at kæmpe for, siger Stephan Kleinschmidt.Vi i Sønderborg skal signalere, at vi har plads til alle og respekterer alle uanset seksualitet eller race. Sådan skal det være.

Erik Lauritzen, borgmester
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Alsinger frifundet i sag om pirat-tv på nettet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Vejen For abonnenter

Forældre i oprør over politisk beslutning: - Jeg er bange for, at børnehavebørnene bliver klemt

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Sønderborg

To store vaccinationscentre nærmer sig sidste stikkedag

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

EfB

EfB hyrer ny assistenttræner

Annonce