Annonce
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Netop nu forsøger man med borgerinddragelse af finde ud af, hvordan den nye bypark, der kommer til at løbe gennem Kanalbyen, skal tage sig ud. Foto: Søren Gylling
Hvordan skal den nye bypark se ud, og hvad skal den indeholde? Det er der allerede flere fredericianere, som er kommet med input til. Men alle kan stadig nå at være med.
Annonce

Fredericia: I slutningen af 2021 vil den nye bypark i Kanalbyen være klar til indvielse, men hvordan de 10.500 kvadratmeter park skal folde sig ud, er endnu ikke besluttet.

Der har du som borger mulighed for at gøre din mening gældende. Det er der allerede en stribe personer, som har gjort på en hjemmeside, hvor der blandt andet foreslås en hundeskov, at parkens bevoksning afspejler årstiden, et skatermiljø og meget mere. Det er Fredericia Kommune, som i samarbejde med Kanalbyen står bag borgerinddragelsen på hjemmesiden.

- Al borgerinddragelse handler om, at vi gerne vil gøre noget sammen med folk - sammen med byen, siger formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S).

Hjemmesiden er delt ind i de fire temaer: parken og Kanalbyen, parkens natur og miljø, historie og aktiviteter, leg og bevægelse i parken.

Et af forslagene er at fortælle byens historie om at være en religiøs fristad. Det foreslår en borger, man kan gøre ved at plante tobaksplanter.

Kom med input til bypark på hjemmeside

Alle kan komme med input. Man skal bare byde ind senest tirsdag 29. september kl. 12.

Onsdag 23. september skulle der have været holdt en dialogdag om byparken, men den blev aflyst på grund af coronasituationen i Fredericia.

Byd ind her:

https://sway.office.com/p2kaPWN26hHxT9zZ?ref=Link

Et andet forslag går på at indrette parken med inspiration fra en barokhave eller en romantisk engelsk have med blomster og frugttræer.

Biodiversitet foreslås også sat i spil i form af blomster og planter, som tiltrækker vilde bier og sommerfugle og vandhuller til frøer og salamandere.

Annonce

Vandlegeplads med Lillebælts dyr

En foreslår at indtænke årstiderne i parken i form af forskellige planter og bevoksning, der folder sig ud i takt med årstidernes skiften, mens en anden foreslår arrangementer ved højtider som jul, påske, halloween og fastelavn.


Arbejdstitlen er Søndervold. Den skal illudere voldens sammenhæng, så vi trækker volden rundt om byen igen. Men vi har ikke lagt os fast på noget navn.

Christian Bro


Et ønske er en hundeskov, da der i forvejen er mange hundeejere, som lufter deres firbenede på arealet. Vedkommende nævner også, at mange hundeejere tilsyneladende "glemmer" at samle hundens efterladenskaber op, så også af den grund ville en hundeskov være en god idé, skriver vedkommende.

Flere forslag handler om at skabe liv i den nye bypark. Det kan så være i form af legeredskaber i træ til børn, en skaterpark, borde og bænke til at spise madpakker på eller en vandlegeplads med vandkanoner og information om Lillebælts dyr i børnehøjde.

Byparken har endnu ikke fået et navn.

- Arbejdstitlen er Søndervold. Den skal illudere voldens sammenhæng, så vi trækker volden rundt om byen igen. Men vi har ikke lagt os fast på noget navn, fortæller Christian Bro.

Byparken kommer til at løbe som et grønt bånd, der strækker sig fra kastellet i øst til Sophie Amalies Kanal i vest.

Sådan kommer byparken til at løbe som et grønt bånd gennem Kanalbyen fra slutningen af 2021. Illustration: Kanalbyen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce