Annonce
Haderslev

Forslag: Tomme VUC-syd bygninger skal rumme Skat

Interiør fra den ene af to bygninger på havnen i Haderslev,der tidligere husede VUC Syd. Arkiv: Søren Gylling
Skatteminister Morten Bødskov (S) har netop modtaget et brev fra Trekantområdet med specifikke forslag til placering af nye skattecentre i Haderslev og Middelfart. I Haderslev står to store, tidligere VUC-syd bygninger indflytningsklar.

Trekantsområdet: Hvis det står til borgmestrene i de syv kommuner i Trekantområdet, får Vurderingsstyrelsen i Haderslev og Gældsstyrelsen i Middelfart snart en række nye kolleger som naboer.

Kommunerne skrev tidligere på efteråret til skatteminister Morten Bødskov og anbefalede, at det nye skattecenter, som regeringen har bebudet i forbindelse med fremsættelse af finanslovsforslaget for 2020, skal ligge i Trekantområdet. Forleden modtog skatteministeren så et brev fra Trekantområdet med bud på specifikke placeringer i Middelfart og Haderslev.

I både Haderslev og Middelfart lægges op til, at et nye center placeres i umiddelbar nærhed af de eksisterende skattestyrelser i byerne. I Middelfart peger man på de mange ledige kvadratmeter i Teglgårdsparken, det tidligere sindsygehospital, mens Haderslev bringer VUCs tidligere domicil på havnen i spil.

Det er ikke tilfældigt, at de syv kommuner i fællesskab peger på netop Middelfart og Haderslev som naturligt hjemsted for flere skattearbejdspladser, fortæller Trekantområdets formand Jens Ejner Christensen:

- Der er ingen tvivl om, at der er oplagte synergieffekter ved at placere de nye arbejdspladser dør-om-dør med de andre to styrelser. Det er Morten Bødskov også selv inde på i de kriterier, han vil lægge til grund for placeringen. Trekantområdet er også hjemsted for landets første professionsbachelorer-uddannelse i skat. Derudover er rekrutteringen af medarbejderne til styrelserne i Haderslev og Middelfart forløbet eksemplarisk, og vi har et stort, kvalificeret arbejdsmarked at trække på i Trekantområdet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce