Annonce
Esbjerg

Forstå tvangsoverspisning og behandling med samtaleterapi

Esbjerg: BED er en spiseforstyrrelse og kaldes på dansk tvangsoverspisning. Tvangsoverspisning er karakteriseret ved, at man mister kontrollen over maden og inden for kort tid spiser store mængder mad. Overspisningen er forbundet med skyld og skam. Personer, der lider af BED, er ofte overvægtige, har nedsat livskvalitet og er psykisk forpinte.

Der er tale om en underbelyst lidelse på trods af, at det anslås, at op mod 50.000 danskere i alderen 15-45 år lider af tvangsoverspisninger.

Diætist Tove Kvist, Lokalpsykiatri Brørup, fortæller om BED og behandlingen, som består af samtaleterapi, hvor der er fokus på at lære at tage kontrollen tilbage. Det sker ved et arrangement torsdag 28. november klokken 19.00-21.00 på Esbjerg Bibliotek i Storm P-Salen.

Der vil også være en personlig beretning om tvangsoverspisning ved En Af Os-ambassadør Susan Peyk.

Arrangementet er gratis, når blot man tilmelder sig til Psykinfo Region Syddanmark på telefon 99 44 45 46 eller via Psykinfos hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce