Annonce
Læserbrev

Forstår ikke Socialdemokraternes defensive tilgang til landvindmøller

Læserbrev: Borgerlisten forstår ikke Socialdemokratiet i Tønder kommunes defensive tilgang til landvindmøller. Vores ny socialdemokratiske klimaminister, Dan Jørgensen, lægger for alvor op til, at kommunerne skal tage et medansvar. De bliver samtidigt også belønnet for det. 88.000 kr/MW.

Et kommende projekt i Ballum (Infomøde den 7/1 2020) vil kunne give et afkast til Tønder Kommune på over syv millioner kroner og give strøm svarende til 90 procent af kommunens forbrug og reducere Co2 med 178.000 tons.

Borgerlisten mener, at den kritik, som en række borgere har skabt i Haved, ikke må betyde, at vi ikke kan få nye projekter med landvind i Tønder Kommune fremover.

Nu hvor den nye VE-lov samtidigt sikrer, at borgere indenfor en bestemt afstand skal tilbydes opkøb af ejendom, så er det en win-win situation for både borgeren og lokalområdet.

Hvis socialdemokraterne ikke er inde i den nye VE-Lov, så er her en minigennemgang: Køberetsordningen udgår. Borgere indenfor otte x vindmølleafstand modtager blot ved at bo der i form af en VE-bonusordning svarende til cirka 4.000-5.000 kroner om året og skattefri for modtager. VE-bonussen modregnes ikke i andre offentlige ydelser. Værditabsordningen fortsætter så alle boligejere, der har et tab i deres boligs værdi, kan opnå erstatning.

Salgsoptionen: Boligejere indenfor seks gange totalhøjde kan inden det første drift års udløb forlange at vindmølleopstilleren skal købe ejerens bolig til den af taksationsmyndigheden fastsatte værdi.

Så på med ja-hatten til de seks socialdemokrater. Det kunne være spændende og opløftende, hvis debatten kunne dreje som om fakta i stedet for følelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce