Annonce
Tønder

Forstærket dige indvies

Efter det omfattende forstærkningsarbejde er Havnebydiget nu både klar til at beskytte mennesker og bygninger mod havet og samtidig invitere til en "ophøjet" naturtur på Rømøs sydø. Privatfoto
På onsdag den 17. april indvies det forstærkede Havneby-dige på Rømø. Digegreve Magnus Skak glæder sig over, at diget beskytter væsentlige værdier og samtidig åbner for gode naturoplevelser.

HAVNEBY: Den der ikke vil dige, må vige.

Digegreve Magnus Skak Jensen, Havneby, var for to år siden lige ved at vige sin plads. En hårdt tiltrængt forstærkning af det skrøbelige Havneby-dige trak i langdrag, og der manglede afklaring på, hvem der skulle betale for den godkendte renovering.

Men nu er alt fryd og gammen. Diget, der blandt beskytter store dele af Havneby og Enjoy Resorts inklusive golfbanen, mod havets luner, blev sidste efterår forhøjet og forstærket, og lever dermed nu op til de krævede sikkerhedsstandarder.

Det skal fejres, og det sker på onsdag.

- Vi inviterer til indvielse, og får blandt andet besøg af borgmester Henrik Frandsen, siger Magnus Skak Jensen.

Annonce

Digeforstærkning

Digeforstærkning af Havnebydiget omfatter blandt andet:

9500 kubikmeter klæg

5600 kubikmeter sand

250 kubikmeter stabilgrus

Arbejdet har mandskabsmæssigt omfattet fem personers indsats med maskiner over en periode på fire måneder.

Samlede udgifter: 1.450.000 kroner

Vandresti

Selve digeforstærkningen har kostet 1,4 millioner kroner, og inkluderet i regningen er udgifterne til etablering af en gangsti på toppen af diget.

- Der er mange især turister, der går en tur på diget, nu er der gangsti på diget fra Havneby og hele fem kilometer, fortæller Magnus Skak Jensen.

Mens selve digeforstærkningen primært er betalt af statslige og kommunale midler, er vandrestien blevet finansieret ved hjælp af donationer fra lokale fonde.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: Når privatlivet ebber ud

Tidligere i år fik Facebook en bøde på fem milliarder dollars – 33 milliarder kroner – for at ”bryde privatlivets fred.” Facebook er grundlagt af amerikaneren Mark Zuckerberg – De ved, ham med det der mærkeligt glatte, udtryksløse ansigt og efter sigende indehaver af 30 ens hættebluser. Sjovt nok forudsagde samme Zuckerberg for næsten ti år siden, at privatlivets fred var slut. Et overstået kapitel i menneskehedens historie. Det var dengang, Facebook mest var et sted, hvor man kunne samle en hulens bunke venner, der fortalte, at de lige havde spist knækbrød, at lille Tobias havde lagt en skovsnegl i bleen, eller at de var sure over, at det regnede på deres fridag. Siden er anvendelsen af Facebook som bekendt blevet opgraderet til at omfatte meget mere: Chikane og trusler og måske ommøblering af folkeafstemninger. Mark Zuckerbergs pointe i 2010 var vist, at det var Facebook, der var årsagen til, at privatlivets fred hører fortiden til. Der fik han så med nogle års forsinkelse mere ret, end han selv havde regnet ned, men vi er alligevel et par stykker, der synes, at Facebook ikke skal have hele æren for, at det private siver ud af vores liv som luft fra en badebold. Vi kan også selv. Jeg kan da så glimrende huske en togtur fra København. 20 sekunder efter Valby ringede en dreng til sin far for at fortælle om en operation, han skulle gennemgå: - Ja, det gør ikke så ondt lige nu, men i sidste uge stak knoglen ud ad hånden. Der sad man så og sendte en stille tak til DSB, fordi man ikke længere kan købe mad i toget. Han holdt godt nok op, men kun blive for at blive afløst af en dame, der så ud til at have en alder, så hun i det mindste burde have hørt om Emma Gad: - Han ligger på sygehuset, men de kan ikke finde ud af, hvorfor han har så meget vand i venstre side. Hans arm er så tyk, at den ikke kan være i sygehustøjet. Men det er i hvert fald ikke fra hjernen, det vand kommer. Så er det, at man får lyst til at skrive en rasende kommentar om den manglende intimitet i vores liv og udstillingen af privatsfæren i det offentlige rum. På vores Facebook-væg.

Annonce