Annonce
EfB

Forstærkning til EfB: Austin er klar til skæbnekampen mod Vejle

Rodolph Austin gør comeback mod Vejle og bliver, som her på billedet, anfører i Markus Halstis fravær. b Foto: Michael Svenningsen
Adrian Petre tvivlsom til kampen mod Vejle på grund af sygdom. Yuri Yakovenko er den oplagte erstatning. På kanten er der gensyn med Mathias Kristensen, mens Adnane Tighadouini endnu ikke er klar til turneringsfodbold.

EfB: De, der peger på Rodolph Austin som den altoverskyggende årsag til, at EfB har præsteret dårligt i enkelte kampe på det seneste, kan ånde lettet op.

Han er klar til søndagens skæbnekamp mod Vejle, hvor EfB med en sejr kan spille sig i medaljespillet.

Godt nok trænede Austin lidt for sig selv fredag og gik også ind før tid, men træner John Lammers betegner det som en sikkerhedsforanstaltning.

- Vi har passet godt på ham og bygget ham op over de seneste uger, så jeg er sikker på, at han er klar til at spille en hel kamp, siger John Lammers, der helt naturligt glæder sig over gensynet med forsvarets krumtap. Ikke mindst i betragtning af, at anfører Markus Halsti har karantæne efter en advarsel i den seneste kamp mod SønderjyskE. Der er således lagt op til, at midterforsvaret skal bestå af Rodolph Austin og Jeppe Brinch mod Vejle.

Annonce

Udskiftning på kanten

Længere fremme på banen er der til gengæld lidt mere usikkerhed om, hvem der starter på banen søndag. Adnane Tighadouini er endnu ikke klar til hverken bane eller bænk efter blot en enkelt træning sammen med holdet, og der er også tvivl om den foretrukne topangriber, Adrian Petre. Han har ikke trænet hverken torsdag eller fredag på grund af sygdom, og det er umuligt at sige, om han er klar til kampen mod Vejle.

Hvis han ikke er det, er det oplagt, at Yuri Yakovenko starter på banen.

- Ja, sådan bliver det. Vi har trænet med ham som topangriber i dag, og jeg er helt tryg ved at bruge ham, siger John Lammers om angriberen, der ikke er startet inde i en superligakamp siden 21. september 2018 – det var i øvrigt i 1-0-nederlaget i Vejle. Yuri Yakovenkos seneste scoring i superligaen ligger ret præcist et halvt år tilbage – i 2-0-sejren over OB.

Også på den ene kant er der udskiftning i forhold til den seneste kamp af helt naturlige årsager. Emmanuel Oti Essigba, der startede på banen i søndags, er i karantæne, og det giver plads til Mathias Kristensen.

- Han var småskadet mod SønderjyskE, og derfor sparede vi ham. Han mærker stadig lidt til sin skade, men han er klar, siger John Lammers, der håber og forventer på en markant bedre præstation søndag end den, han så i søndags.

- Kun to spillere, Jesper Lauridsen og Carlo Holse, præsterede over middel mod SønderjyskE. Det skal være helt anderledes mod Vejle, og det bliver det også, lover John Lammers.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce