Annonce
Aabenraa

Forstander bliver på Østersøen et år mere

Annemarie Morris fortsætter som forstander for højskolen i Aabenraa indtil august næste år. Arkivfoto.

Annemarie Morris, der overtog forstanderjobbet på Højskolen Østersøen i foråret 2016, har lovet at blive til august 2018. Højskolen har succes med en række korte kurser.

AABENRAA: Da Peter Buhrmann forlod Højskolen Østersøen i Aabenraa efter 12 år som forstander, blev den erfarne Annemarie Morris hentet ind til at overtage posten midlertidigt.

Her et år senere sidder den tidligere forstander fra Rødding Højskole stadig i forstanderens kontor i Aabenraa.

- Jeg er virkelig glad for at være her, og jeg har lovet at blive indtil den 1. august 2018, forklarer Annemarie Morris.

Derefter går hun på pension igen. Annemarie Morris havde faktisk allerede taget fat på pensionistlivet, da hun sagde ja til at afløse Peter Buhrmann i en overgangsperiode.

Jens Andresen, der er formand for højskolens bestyrelse, er glad for, at han kan regne med Annemarie Morris et år mere.

- Jeg skal snart til møde med højskoleforeningen, så vi kan få sat gang i processen med at finde en ny forstander. Hvis det går som vi ønsker, har vi fundet en forstander til årsskiftet, og så håber vi, at vedkommende kan begynde på højskolen til maj og dermed være godt klædt på til at overtage forstanderjobbet til august, forklarer Jens Andresen.

Annonce

Udskiftning

Annemarie Morris var forstander på Røddin Højskole fra 1996 til 2006.Inden da var hun rektor på Esbjerg Gymnasium.

Efter tiden i Rødding har hun undervist på Løgumkloster Højskole.

Hun var dog gået på pension, da hun i fjor afløste Peter Buhrmann som forstander for Højskolen Østersøen i Aabenraa.

Annemarie Morris fortsætter som forstander for højskolen i Aabenraa indtil august næste år. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Populære kurser

Jens Andresen glæder sig også over, at Annemarie Morris har brugt sin store højskoleerfaringer, så det går godt for højskolen rent økonomisk. Det skyldes ikke mindst skolens mange korte kurser, der er meget populære.

Højskolen har haft to fuldtegnede familiekurser i løbet af sommeren, og sæsonen fortsætter med kurser, hvor de fleste af deltagerne er "i deres bedste alder", som Annemarie Morris udtrykker det.

- Vi har også mange rejsekurser, som har vist sig at være populære, fortæller hun.

I november holder Højskolen Østersøen et fire uger langt kursus, hvor der for alvor bliver tid til at fordybe sig i områdets kunst, musik og kultur.

Vinterens lange kursus tager udgangspunkt i FN´s 17 mål for en bæredygtig verden.

Det sker efter inspiration fra Unleach - et internationalt projekt, som Højskolen er med til at holde i august.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce