Annonce
Haderslev

Forstander rejser langt for at få erfaring med bestyrelser

Charlotte Møller Petersen bor selv i Aarøsund og har voksne børn. Privatfoto

Forstander for kostskolen Dannevirke, Charlotte Møller Pedersen, rejser jævnligt til København uden at få en krone for det. Hun samler erfaring med bestyrelsesarbejde.

Aarøsund: Som leder kan man søge nyt job, men man kan også søge nye udfordringer ved at søge ind i bestyrelsesarbejde.

Det er den sidste vej, som forstander for kostskolen Dannevirke ved Aarøsund, Charlotte Møller Pedersen, har valgt. Inden for de seneste år har Charlotte Møller Pedersen, der bor i Aarøsund, gennem medlemskab af organisationen Kvinder I Bestyrelser skærpet sine kompetencer og opnået to poster i rådgivende bestyrelser for en uddannelses- og en e-learning virksomhed.

- Jeg var jo helt grøn lærer, da jeg startede som forstander på Dannevirke for snart 25 år siden. Nu har jeg så en masse erfaring med at lede, men jeg har ikke rigtig noget papir på det. Derfor tog jeg en masteruddannelse i ledelse og begyndte at søge arbejde i bestyrelser, forklarer Charlotte Møller Pedersen.

i starten tænkte hun også, at bestyrelser var noget med "de gamle hanelefanter, der vælger hinanden", men sådan behøver det ikke at være. Og flere får øjnene op for, at bestyrelser har behov for nye øjne.

Charlotte har i dag voksne børn og kaster en del fritid ind i at udvikle sine kompetencer inden for bestyrelsesarbejde. Det koster en del tid i transport.

- Det kræver, at jeg op til flere gange om måneden tager turen til København. Men det er udviklende, både for virksomhederne og for mig som leder og derigennem et klart aktiv for min egen virksomhed, siger Charlotte Møller Pedersen, der også gerne så sig selv i bestyrelsesarbejde i Sydjylland.

Charlotte Møller Pedersen beklæder to poster i rådgivende bestyrelser, den ene i uddannelsesvirksomheden Kompetencehuset Heckmann i Valby og den anden i e-learning virksomheden Ezector Solutions i København. Hun har også siddet i bestyrelsen i en guldsmede-virksonhed. Hun får indtil nu ikke andet dækket sine omkostninger ved bestyrelsesarbejdet.

- Nej, det giver ikke noget honorar, men man er nødt til at feje, før man kommer længere frem. Det er en pris, jeg er parat til at betale, når det er det, jeg vil, siger Charlotte Møller Pedersen.

Charlotte Møller Pedersen er hovedkraften bag kostskolen i Årøsund, Haderslev, og hun har ledet den selvejende institution siden starten for 25 år siden. Det er sket med en bestyrelse, der består af skolens interessenter. Skolen har 28 ansatte fordelt på både lærere, socialpædagoger og administrativt ansatte. Dertil kommer 36 elever med særlige behov.

Charlotte Møller Pedersen beskriver sine kerneydelser er "overordnet og daglig økonomisk, administrativ og pædagogisk drift. Personaleledelse, pædagogisk ledelse, udvikling af institutionens kerneydelser og medarbejdernes kompetencer samt implementering af ny lovgivning".

Hun mener dog ikke, at hun som kvinde har noget andet at byde på end mænd i bestyrelser:

- Nej, det tror jeg ikke rigtig på. Når man først er i gang med bestyrelsesmødet, oplever jeg ikke, at der er forskelle på køn. Det handler mere om forskelle på kompetencer og erfaringer, siger Charlotte Møller Pedersen.

Hun har også plads til flere bestyrelser i kalenderen: - Jeg håber selv, at min deltagelse i udviklingsprogrammet og den praktiske erfaring fra bestyrelsesarbejdet kan indebære flere bestyrelsesposter i syddanske virksomheder.

Annonce

Bestyrelsesopgaver

Bestyrelsesposter besættes ofte ved headhunting eller netværk. Men i flere tilfælde også ved direkte jobopslag.

Som bestyrelseskandidat kan du komme til samtale og i mange private erhvervsvirksomheder er der også et honorar forbundet med at beklæde posten.

Charlotte Møller Pedersen anbefaler personligt udviklingsprogrammet i "Kvinder I Bestyrelser", der har til formål at fremme kvinder i ledelser og bestyrelser. Det sker ved at matche kvinder i øvre ledelse med bestyrelser i vækstvirksomheder og samtidig tilføre en øget strategisk tilgang, der også kan føre mange videre i den ledelsesmæssige karriere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce