Annonce
Sport

Forsvarer: Dømt ishockeyspiller er skuffet og overvejer anke

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Anklager i sjælden sag mener ikke, at en dom for vold i ishockeykamp har principiel betydning.

Dommen i voldssagen mod en ishockeyspiller har ingen generel eller mere principiel betydning.

Det siger senioranklager Torben Kauffmann Sørensen efter domsafsigelsen i Hjørring fredag eftermiddag.

- Det er en konkret dom om en konkret episode, som havde en høj grad af grovhed, siger han.

Senioranklageren vil ikke udtale sig om, hvorvidt offerets klub, Odense Bulldogs, burde have anmeldt sagen til politiet. Anmeldelsen kom fra to privatpersoner.

En dommer og to domsmænd har fredag vurderet, at der var tale om strafbar vold, da Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks i en kamp gik løs på modspilleren Lucas Bjerre Rasmussen fra Odense Bulldogs.

Et knytnæveslag mod den liggende Rasmussen var en reaktion på, at sidstnævnte forinden havde begået en ureglementeret crosschecking mod Jensen.

Kristian Jensen er skuffet af dommen, lyder det fra forsvareren, advokat Jens Christian Christensen. Spilleren selv vil ikke udtale sig. Han og forsvareren har nu 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes til Vestre Landsret.

- Dommen får ingen ansættelsesretlige konsekvenser, siger advokaten på vegne af klubben.

Jens Christian Christensen lægger stor vægt på, at dommen på 20 dages betinget fængsel er en mild sanktion.

- Det er den mildeste dom, man kan få i dette her system, siger advokaten.

I øvrigt har han en helt anden opfattelse end senioranklageren fra Nordjyllands Politi, når det gælder spørgsmålet om afgørelsens mulige betydning for sporten og særligt ishockeyverdenen.

Han forudser flere anmeldelser af vold til politiet.

- Hvis der kommer andre episoder, hvor man siger, at "han har slået mig", så okay, så rejser vi en sag. Jo, det kan få principiel betydning, siger advokat Jens Christian Christensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce